Useita tasoristeyksiä poistumassa Porissa

Tekninen lautakunta käsittelee uusia tasoristeysjärjestelyjä Mäntyluoto-Tahkoluoto-rataosuudella.

Kuvituskuva.

13.4. 11:00

Pori

Väylävirasto ja Porin kaupunki ovat neuvotelleet uusista tasoristeysjärjestelyistä Pori-Mäntyluoto-Tahkoluoto-rataosuudella. Tavoitteena on parantaa tasoristeysturvallisuutta, Porin kaupunki tiedottaa.

Toteutuskustannukset ovat noin 3,9 miljoonaa euroa, josta kaupungin osuus on noin 0,6 miljoonaa ja loput kustantaa Väylä.

Sellaiset tasoristeykset, jotka eivät kevyillä rakentamistoimenpiteillä ole parannettavissa vuonna 2030 voimaan tulevien määräysten mukaisiksi, esitetään poistettavaksi. Kaikille poistettaville tasoristeyksille tehdään korvaavat tie- ja katuyhteydet.

Kaikki jäljelle jäävät tasoristeykset parannetaan vastaamaan tulevia määräyksiä. Tässä yhteydessä ei toteuteta eritasoratkaisuja.

Porin kaupungin tekninen lautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan tiistaina 19. huhtikuuta.

Poistettavat tasoristeykset Pori-Mäntyluoto-rataosalla ovat Säikäntie, Kuuri-Riutta, Virtasentie, Kyläsaaren asematie, Heinosentie, Enäjärvi, Heikinpuisto, Linnaistie ja Tattaritie.

Savon tasoristeystä parannetaan, ja Yyterin tasoristeys siirretään uuteen paikkaan sille ja rakennetaan korvaavat uudet tie- ja katuyhteydet. Kaanaantien tasoristeyksen läheisyydessä olevat rakennukset ja tonttiliittymä puretaan.

Poistettavat tasoristeykset Mäntyluoto-Tahkoluoto-rataosalla ovat Kirrinsannantie, Lyhtykarintie, Betlehemintie ja Katavantie.

Kirrintien, Taukotien ja Räyhäntien tasoristeyksiä parannetaan.

”Hankkeen toteutus voidaan aloittaa, kun hallinnolliset suunnitelmat, kuten katusuunnitelmat ja ratasuunnitelmat, ovat lainvoimaisia. Hankkeen osallisilla on mahdollisuus osallistua suunnitelmien valmisteluun”, sanoo infrajohtamisen toimintayksikön esimies Sanna Välimäki.

Tavoitteena on saada hanke valmiiksi kokonaisuudessaan vuoden 2024 loppuun mennessä.

Lue lisää: Porin ja Tampereen välisen rataosuuden tasoristeyksistä yli puolet on ilman puomi- tai äänivaroitusta – turvallisuuden parantaminen alkaa tänä vuonna

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut