Liian tarkasti pysäköinyt nainen sai parkkisakot Porissa

Porilainen pysäköinninvalvoja kävi kahtena päivänä tarkistamassa auton renkaiden venttiilien asennon.

Hallinto-oikeus kumosi pysäköintivirhemaksun, jonka pysäköinninvalvoja oli määrännyt auton renkaan venttiilien asennon perusteella.

11.4. 16:10

Turun hallinto-oikeus on perunut parkkisakot, jotka pysäköinninvalvoja oli määrännyt auton renkaiden asennon perusteella. Sakot oli lätkäisty Porin Karhunkadulla.

Nainen oli pysäköinyt autonsa aamulla työpaikkansa lähistölle, parkkipaikalle, jossa autoa saa säilyttää 24 tuntia. Illalla hän lähti töistä kotiin ja palasi normaaliin tapaan seuraavana aamuna. Mutta tällä kertaa lähtiessään iltapäivällä kotiin hän löysi autonsa ikkunasta parkkisakon.

Nainen valitti sakoista Porin kaupungille, mutta oikaisuvaatimus hylättiin. Sen jälkeen hän kanteli asiasta Turun hallinto-oikeuteen.

Oikeudelle esitetyt todisteet olivat kiistattomat. Naisen tukena oli muun muassa rikoskonstaapelin lausunto, jonka mukaan naisen valkoinen henkilöauto näkyy sakkoja edeltävänä iltana Honkajoella sijaitsevan Salen valvontakameranauhoilla. Salen myyjäkin antoi saman todistuksen. Naisella oli myös todistajia, jotka kertoivat auton viettäneen yönsä naisen kotipihassa, eikä hänen työpaikallaan.

Parkkimaksun määrännyt pysäköinninvalvoja myönsi oikeudelle, että hän oli antanut naiselle sakot tämän auton renkaiden perusteella. Pysäköinninvalvoja kertoi, että auton vasemmanpuoleisten renkaiden venttiilit olivat kahtena peräkkäisenä päivänä tismalleen samassa asennossa. Siitä valvoja päätteli, että auton oli täytynyt olla paikallaan yön yli. Hän myönsi oikeudelle, että päättelyketjussa piili virheen mahdollisuus.

Hallinto-oikeus määräsi sakot peruttaviksi. Porin kaupunki joutuu korvaamaan naisen oikeudenkäyntikuluja 40 euron edestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut