HKScanin ja Vihannes-Laitilan tuorekasvistuotteiden jalostuslaitos Euraan

Yhteisyrityksen tuotanto liikkeelle ja tuotteet markkinoille vuoden aikataululla.

HKScanin Euran tehdaslaitokseen on tulossa uutta tuotannollista toimintaa tuorekasvistuotteiden valmistuksessa.

7.4. 15:07

Eura

Liha- ja siipikarjateollisuusyhtiö HKScan Oyj ja Vihannes-Laitila Oy ovat perustaneet yhteisyrityksen tuorekasvistuotteiden valmistukseen.

Uuden yhtiön, Kasviskonttori Oy:n tuotannollinen toiminta sijoitetaan Euraan HKScanin tehdastiloihin.

Uusi yhteisyritys pyrkii jalostusasteen nostolla ja uusilla tuotteilla vastaamaan kasvisten kasvavaan kysyntään sekä monipuolistamaan kypsennys- ja käyttövalmiiden kuluttajatuotteiden tarjontaa markkinoilla.

HKScan omistaa uudesta yhteisyrityksestä 80 prosenttia ja Vihannes-Laitila 20 prosenttia. Yhteisyritys vastaa uuden tuoteryhmän liiketoiminnasta. Samalla HKScanista tuli yksi Vihannes-Laitilan omistajista pienellä osuudella.

HKScanin toimitusjohtaja Tero Hemmilä kertoo uusien tuorekasvistuotteiden tuotannon käynnistyvän Eurassa vuoden aikataululla.

Käynnistys ei vaadi erityisen mittavia investointeja. Hemmilän mukaan alkuvaiheessa tuotannon käynnistyksessä avautuu muutamia uusia työpaikkoja.

Hemmilän mukaan HKScan on halunnut laajentaa yhtiön toimintaa liha- ja siipikarjatuotteiden rinnalle tulevilla kasvistuotteilla.

Kumppaniksi strategisessa laajennuksessa valikoitui Vihannes-Laitila Oy, jonka osuutena yhteisyrityksessä on kasvisten viljelyttäminen ja hankinta jalostusta varten.

Vihannes-Laitila Oy:n toimitusjohtaja Jari Paavola toteaa yhtiön tiedotteessa, että tuorekasvismarkkinaa voidaan kasvattaa nostamalla kasvisten jalostusastetta. Ideana on uusilla tuotteilla helpottaa kasvisten lisäämistä ruokavalioon. Tuotteet suunnataan kuluttajille sekä ruokapalveluyrityksille.

Vihannes-Laitila Oy:n liikevaihto oli viime vuonna noin 36 miljoonaa euroa ja se työllistää noin sata henkilöä. Yrityksen omistajina on 80 varsinaissuomalaista ja satakuntalaista viljelijää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut