115 miljoonan euron tuulivoimainvestointi Poriin ja Eurajoelle – Rakentaminen alkaa keväällä

Hyötytuuli rakennuttaa Oosinselän tuulipuistoon 15 tuulivoimalaa, joiden yhteenlaskettu nimellisteho on 93 megawattia.

Arkistokuva Suomen Hyötytuulen Nikkarinkaarron tuulipuistosta Raahesta.

5.4. 17:54

Pori, Eurajoki

Suomen Hyötytuuli Oy on tehnyt investointipäätöksen Oosinselän tuulipuiston rakentamisesta Porin ja Eurajoen rajalle, tuulivoimayhtiö kertoo tiedotteessa. Tuulipuiston rakentaminen alkaa tänä keväänä, ja sen on määrä olla tuotannossa vuodenvaihteessa 2023–2024.

Hyötytuuli rakennuttaa puistoon 15 tuulivoimalaa, joiden yhteenlaskettu nimellisteho on 93 megawattia. Voimaloista viisi nousee Porin ja kymmenen Eurajoen Luvian alueelle.

”Oosinselän tuulipuisto on merkittävä askel Suomen Hyötytuulen tavoitteiden saavuttamisessa ja kapasiteetin kasvattamisessa erityisesti Satakunnan alueella”, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Toni Sulameri tiedotteessa

Yhtiö kertoo kertoo tehneensä turbiinien toimituksesta sopimuksen Vestaksen kanssa. Turbiinimalli on 6,2 megawatin EnVentus V162-6.2MW. Hyötytuuli kertoo viimeistelevänsä parhaillaan muita urakkasopimuksia. Investointi on arvoltaan noin 115 miljoonaa euroa.

Oosinselän tuulipuistohanke on Suomen Hyötytuulen ja Gigawatti Oy:n yhteinen. Alueelle voi rakentaa kaikkiaan enintään 31 tuulivoimalaa. Suomen Hyötytuulen 15 voimalan lisäksi alueelle voidaan siis rakentaa enintään 16 voimalaa.

Suomen Hyötytuulella on Oosinselän investoinnin lisäksi rakenteilla Polusjärven tuulipuisto Pyhäjoella ja Alajoki-Peuralinnan tuulipuisto Perhossa ja Kyyjärvellä. Nämä investoinnit nostavat Suomen Hyötytuuli Oy:n tuotantotehon reiluun 400 megawattiin ja vuosituotannon noin 1 200 gigawattituntiin.

”Kaikki nämä kolme tuulipuistoa rakennetaan markkinaehtoisesti”, tiedotteessa kerrotaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut