Porin ja Tampereen välisen rataosuuden tasoristeyksistä yli puolet on ilman puomi- tai äänivaroitusta – turvallisuuden parantaminen alkaa tänä vuonna

Väyläviraston turvallisuutta parantavan hankkeen on tarkoitus valmistua vuoden 2024 loppuun mennessä.

Porin ja Tampereen välillä on useita turvallisuuden kannalta riskialttiita tasoristeyksiä.

5.4. 9:12

Väylävirasto aikoo parantaa useiden tasoristeysten turvallisuutta Porin ja Tampereen välisellä rataosuudella seuraavan kolmen vuoden aikana.

Rataosuudella on tällä hetkellä yhteensä 43 tasoristeystä ja viisi laituripolkua, joista ilman puomi- tai äänivaroituslaitosta on 24. Nykyiset tasoristeykset korvataan ensisijaisesti tie- tai siltajärjestelyin ja toissijaisesti varustetaan turvalaittein tai parannetaan muilla tavoin turvallisiksi.

”Radan tasoristeyksiä korvaavat alikulkusillat rakennetaan radan sivussa ja siirretään paikalleen roudattomana aikana viikonloppuisin järjestettävissä noin 20 tunnin junaliikenteen katkoissa, joiden aikana matkustajajunat korvataan busseilla. Juhannuksena on mahdollista toteuttaa pidempiä katkoja, kun rautatiekuljetuksia käyttävillä teollisuuslaitoksilla on tuotantokatkoksia. Radan yli rakennettavat sillat eivät edellytä junaliikenteen järjestelyjä.” kertoo Väyläviraston projektipäällikkö Mikko Heiskanen tiedotteessa.

Nykyiset tasoristeykset suljetaan vasta sen jälkeen, kun korvaava tieyhteys on otettu käyttöön. Kohteissa, joissa uusi silta rakennetaan nykyisen tasoristeyksen kohdalle, tasoristeys suljetaan jo rakentamisen alkaessa ja liikenne ohjataan väliaikaista korvaavaa reittiä pitkin.

”Mikäli tasoristeyksiä suljetaan osittain tai hetkellisesti pois käytöstä rakentamisen aikana, kohteeseen järjestetään liikenteenohjaus. Tilapäisistä yhteyksistä tiedotetaan laajasti kohteittain”.

Rakentaminen alkaa kesällä 2022 ja ensimmäiset tasoristeykset suljetaan loppuvuodesta 2022. Koko hankkeen on tarkoitus valmistua vuoden 2024 loppuun mennessä. Kohdekohtaisista aikatauluista ja sisällöstä saa päivittyvää tietoa hankkeen Väyläviraston sivuilta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut