Anna, 10 ja Artem, 13, saapuivat perheineen Suomeen noin kuukausi sitten. Koulunkäynti Porissa alkoi maanantaina. ”Täällä on kylmä! Muuten on hyvä”, Artem kommentoi takatalvea, joka ilmaantui huhtikuiseen Poriin tällä viikolla. Ystäviä ja kotia on molemmilla ikävä.

Porin kouluissa aloittanut tällä viikolla kolmisenkymmentä ukrainalaista lasta: ”Voidaan varautua jopa 250:een” – Päiväkodit tulijoiden tulva voisi asettaa pinteeseen, jollaista ei ole ennen nähty

Kun Ukrainasta sotaa paenneita perheitä alkoi saapua, Porin opetusyksikössä ja varhaiskasvatuksessa tuli kiire. Kaupungissa on rutiinia maahanmuuttajalasten tuomisessa osaksi perusopetusta ja varhaiskasvatusta, mutta tällä kertaa moni muuttuja on vieläkin hämärän peitossa.


6.4.2022 18:00

Pori

"Moi, mitä kuuluu?”

Artem, 13, huikkaa toimittajalle tervehdyksen luokan ovensuussa suomeksi. Hetkeä ennen hän on kertonut pitkän anekdootin ukrainaksi ja saanut totisemman pöytänaapurinsa Annan, 10, hymyilemään.

Luokassa käy hyörinä, kun opettaja Varpu Kari kiertää pöytiä, joissa on auki suomen kielen kirja. Ensimmäisillä aukeamilla käydään läpi perheenjäsenien nimitykset ja persoonapronominit.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut