Raumalle neuvontapiste Ukrainan sotapakolaisille

Maahantulijoiden palvelut ovat saatavissa Rauman vanhan kaupungintalon katukerroksessa sijaitsevassa palvelupiste Pyyrmannissa.

30.3. 16:25

Rauma

Ukrainasta sodan vuoksi paenneita varten on avattu Raumalle palvelupiste. Neuvoja ja ohjausta tarjoaa Rauman kaupungin palvelupiste Pyyrmannissa kaupungintalolla.

Maahantulijoita neuvotaan muun muassa mistä saa eri palveluita, terveydenhuoltoa tai apua asumis-, päivähoito-, koulunkäynti- ja työskentelykysymyksissä.

Palvelupiste palvelee myös kaikkialta Raumalle muuttavia sekä yrityksiä, jotka työllistävät maahanmuuttajia.

”Apua pyritään antamaan mahdollisimman laajalti, melkein asiassa kuin asiassa. Pystymme ainakin ohjaamaan kysyjät oikeaan paikkaan, ma. maahanmuuttokoordinaattori Mia-Maria Mattila kertoo kaupungin tiedotteessa.

Pyyrman on avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 9–16, tiistaisin kello 9–17 ja perjantaisin kello 9–15, osoitteessa Valtakatu 2 A.

Meriristissä varattuna 100 majoituspaikkaa

Kaupunki jatkaa maahantulijoiden palveluiden valmistelua yhdessä Suomen Punaisen Ristin, Rauman seurakunnan ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Seurakunnan toimintakeskus Meriristi on valmiudessa majoittaa tilapäisesti noin 100 avuntarvitsijaa.

Tällä hetkellä ei ole tarvetta kuntalaisten tarjoamille palveluille tai keräyksille, mutta niiden järjestämisestä tiedotetaan tarvittaessa erikseen. Yksityiset henkilöt voivat itse ilmoittaa vapaita vuokra-asuntoja vuokra-asunnot.rauma.fi-palveluun.

Ukrainasta saapuvien maahantulijoiden on rekisteröidyttävä ulkomaalaispoliisille. Raumaa lähin rekisteröitymispiste on Raision poliisilaitos. Rekisteröityminen koskee myös yksityismajoituksessa olevia. Lisäksi tulee ilmoittautua Suomen Punaisen Ristin Porin vastaanottokeskukseen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut