Rauman osallistuva budjetointi toiselle kierrokselle – kaupungin juhlavuosi teemana

Rauma toivoo kaupunkilaisilta budjetti-ideoita. Käytettävissä on 30 000 euroa.

30.3. 20:00

Rauma

Kaupungin asukkaille tarjotaan Raumalla toista kertaa mahdollisuutta ohjata osallistuvalla budjetoinnilla rahankäyttöä yhteiseksi hyväksi. Mnuu huki -budjettiohjelmassa on kaupunkilaisten ideoitavana ja käytettävänä 30 000 euron määräraha. Ehdotusten jättämisen määräpäivä on 18. huhtikuuta.

Tänä vuonna ideointivaiheen teemana on Rauma 580 -juhlavuosi. Talousjohtaja Fredrik Lindströmin mukaan juhlavuoteen liittyvät ideat ja toteutukset ovat arviointivaiheessa etusijalla, mutta kaikki ehdotukset käydään tarkasti läpi.

”Juhlavuoden teeman mukaisesti haastan kaupunkilaiset osallistumaan ja antamaan vähintään 580 ideaa, toki luvun saa vaikka tuplata. Tavoitteena on löytää mahdollisimman paljon ehdotuksia, jotka käsitellään nuorisovaltuuston, ikäihmisten neuvoston ja vammaisneuvoston edustajien kanssa”, Lindström sanoo Rauman kaupungin tiedotteessa.

Ideat voivat liittyä kaikkeen, mitä kaupunkilaiset tekevät. Rahaa voidaan käyttää esimerkiksi kaupungin palveluihin, hankintoihin ja investointeihin. Samalla voi myös ideoida jotain aivan uutta ja erilaista.

Arvioinnin jälkeen kaupunkilaiset saavat toukokuussa äänestää, mitkä jatkoon päässeistä ideoista toteutetaan.

Lisätiedot osallistuvan budjetoinnin Mnuu Huki -toteutuksesta sekä osallistumisohjeet löytyvät osoitteesta rauma.fi/osallistuva-budjetointi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut