Kun Mauri Leppimäki aloitti uransa asianajajana, lehdet kirjoittivat rikoksista paljon nykyistä vähemmän. ”Aika monesti uutisteksteissä puolustuksen puheet kuitataan melko lyhyesti. Painopiste on enemmän siinä, mitä poliisi epäilee ja mitä syyttäjä syyttää. Ehkä joskus toivoisi hieman laveampaa lähestymistä kuin se, että tekijä kiistää syyllisyytensä ja piste.”

Puolustuksen puheenvuoro

Yli 30 vuoden uran tehnyt porilainen asianajaja Mauri Leppimäki istuu oikeussalissa usein rikoksesta syytetyn avustajan paikalla. Viime vuosina hänen päämiehiään ovat olleet muun muassa Kankaanpäässä ja Porissa henkirikoksiin syyllistyneet. Nyt Leppimäki kertoo, miten vakavasta rikoksesta epäilty yleensä tekoonsa suhtautuu, ja vastaa kysymykseen: miten pahaa tehnyttä ihmistä voi puolustaa?


23.4. 16:03

Pori

Ensimmäinen kohtaaminen on tyypillisesti poliisilaitoksella.

Kun ihmistä epäillään vakavasta rikoksesta, kuten henkirikoksesta, poliisi ottaa hänet kiinni. Alkaa esitutkinta ja epäiltyä kuulustellaan. Myöhemmin hänet voidaan vangita, jos poliisi voi esittää todennäköisiä syitä epäillyn syyllisyyden tueksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut