Rauman seurakunnalle miljoonan euron ylijäämätulos

Koronaepidemia vähensi toimintaa ja kuluja. Verotulot ylittivät ennakkoarvion. Rahoitus- ja sijoitustoiminnasta 1,2 miljoonan euron tuotot.

Seurakunnan kiinteistöjen uudistus on Raumalla lähivuosina iso menoreikä. Noin 7,5 miljoonaa euroa maksava virastotalon saneeraus valmistuu tänä vuonna.

30.3. 11:24

Rauma

Jo ennestään vankka Rauman seurakunnan taloustilanne vahvistui menneenä vuotena, eikä seurakuntatyön ja juoksevien menojen kattamisessa ollut huolia. Seurakunnan vuoden 2021 tilinpäätös näyttää runsaan miljoonan euron ylijäämää. Talousarviossa ennakoitiin ylijäämäksi noin kymmenesosaa toteutuneesta.

Runsaampaankin ylijäämätulokseen olisi ollut varaa. Kirkkovaltuuston hyväksyntään esitettävässä tilinpäätöksessä on kirjattu kertaluontoinen, runsaan miljoonan euron lisäpoistomeno, jolla katetaan taannehtivasti käyttöomaisuuden pitkävaikutteisia poistokuluja.

Toinen koronavuosi supisti ja muutti Rauman seurakunnan toimintaa, ja sen seurauksena toiminta- ja henkilöstökulutkin jäivät noin 490 000 euroa alle arvion.

Toiminta siirtyi pienryhmiin, etätoimintaan ja sosiaaliseen mediaan yksilöiden kohtaamisessa. Kirkkoherra Valtteri Virta toteaakin vuoden 2021 olosuhteiden synnyttäneen uutta ja rohkeaa kokeilukulttuuria seurakunnan työssä, jota seurakunnan strategiassakin on edellytetty.

Budjetin kulupuolen alituksen lisäksi taloutta vahvisti verotulojen kasvu ja tuloarvion ylittyminen 380 000 eurolla.

Olennaisena tekijänä Rauman seurakunnan taloudessa on lisäksi vuosien kuluessa kartutettu rahoitus- ja sijoitusvarallisuus. Sijoitussalkun tasearvo oli vuoden lopussa 11,2 miljoonaa euroa ja menneeltä vuodelta seurakunta kirjasi sijoituksistaan 1,2 miljoonan euron tuoton.

Investointeihin ja hankintoihin Rauman seurakunta käytti viime vuonna noin 3,9 miljoonaa euroa. Suurin kohde on virastotalon peruskorjaus, joka valmistuu tänä vuonna. Kustannusarvio on 7,5 miljoonaa euroa.

Lähitulevaisuuden merkittäviä investointeja ovat Meriristin peruskorjaus ja muutosrakentaminen monitoimikeskukseksi sekä Monnan hautausmaan krematorion savukaasujen puhdistusjärjestelmän uudistaminen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut