Rauman apteekit luopuvat päivystyksestä – kaksi apteekkia pidentää aukioloaan

Farmaseuttien saannissa ollut pitkään hankaluuksia. Apteekkipalveluja luvataan edelleen vuoden jokaiselle päivälle.

Apteekkien päivystysrinkiä ovat Raumalla pyörittäneet yhteistyössä kolme keskustan apteekkia. Kauppakeskus Prismassa toimiva Apteekki Duo (kuvassa) joutuu luopumaan päivystysvuoroista pitkäaikaisen henkilöstövajeen vuoksi.

29.3. 13:43

Rauma

Vuosikymmeniä Raumalla vuoroviikoin toiminut apteekkien päivystysjärjestelmä loppuu toukokuun alussa. Syynä ovat vaikeudet saada paikkakunnalle farmaseutteja, eikä vuokratyövoimaakaan ole ollut saatavilla.

Rauman keskustassa toimivat Rauman Ensimmäinen Apteekki, Apteekki Duo ja Keskus-Apteekki ovat antaneet yhteisen tiedotteen päivystysjärjestelmän päättymisestä ja aukiolojärjestelyistä toukokuun alusta alkaen.

Käytännössä apteekkipäivystyksen loppuminen Raumalla tarkoittaa , että arkena apteekkien aukioloaika lyhenee tunnilla, lauantaina neljällä tunnilla ja sunnuntaina tunnilla päivystysjärjestelmään verrattuna. Raumalla on edelleen joka päivä apteekki auki palvelemassa asiakkaita.

Apteekki Duo joutuu luopumaan päivystysvuoroista pitkään vaivanneen työvoimapulan takia. Viime kesän kynnyksellä kaksi farmaseuttia siirtyi töihin toisille paikkakunnille.

Apteekkari Tommy Tarvainen kertoo, ettei uutta henkilökuntaa ole saatu miltei vuoden kestäneellä tiiviillä rekrytoinnillakaan. Työvoimavajetta ei ole saatu paikattua kokonaan. Apteekki on aiemmin käyttänyt paljon vuokratyövoimaa, mutta nyt myös sitä on ollut huonosti saatavilla.

Päivystyksestä huolehtiminen kahden apteekin kesken olisi hyvin hankalaa. Päivystysjärjestelmän päättyessä Rauman Ensimmäinen Apteekki ja Keskus-Apteekki pidentävät aukioloaikojaan.

Rauman Ensimmäinen Apteekki pidentää sunnuntai- ja pyhäpäivien aukioloaikaa kahdella tunnilla, ja palvelee 1. toukokuuta alkaen maanantaista perjantaihin kello 9-20, lauantaisin kello 9-17 ja sunnuntaisin kello 11-17.

Keskus-Apteekki pidentää myös aukioloaikojaan. Apteekki on avoinna 2. toukokuuta alkaen maanantaista perjantaihin kello 8-19, lauantaisin kello 9-15 ja sunnuntaisin kello 10-16 eli apteekki on vastaisuudessa avoinna myös joka sunnuntai.

Apteekki Duo palvelee 2. toukokuuta alkaen maanantaista perjantaihin kello 8-20 ja lauantaisin kello 9-17.

Apteekit kertovat tiedotteessaan, että Rauma on yksi viimeisistä kaupungeista, joissa on toiminut apteekkien päivystysrinki. Esimerkiksi Vaasassa päivystysvuoroista luovuttiin jo pari vuotta sitten.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut