Rauma liittyy Etelä-Satakunnan ympäristöterveydenhuoltoon

Säkylä ryhtyy viiden kunnan ympäristö- ja terveysvalvonnan vastuukunnaksi ja toimiston veturiksi.

Rauman kaupunginvaltuusto palasi kahden vuoden etäkokousten ja Rauma-salin koronaevakosta kotisaliinsa.

28.3. 20:30

Rauma

Kaupunginvaltuusto hyväksyi ja vahvisti Rauman kaupungin liittymisen eteläisen Satakunnan ympäristöterveydenhuollon ja -valvonnan sekä eläinlääkinnän palvelujen kuntaorganisaatioon.

Yhteistoiminta-alueeseen kuuluvat ennestään Eura, Huittinen, Kokemäki ja Säkylä. Rauma liittyy mukaan ensi vuoden alusta lukien. Yhteistoimintasopimus hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa yksimielisesti.

Yhteistoiminta-alue vastaa viranomaisena sopimuskuntien alueella ympäristöterveydenhuollosta, terveysolojen ja elintarviketuotannon valvonnasta sekä eläinlääkinnän käytännön järjestämisestä.

Sopimus tulisi voimaan kuntahyväksyntäkierroksen jälkeen vuoden 2023 alusta.

Sopimuksen mukaan Säkylä toimii vuoden 2023 alusta alkaen uuden Etelä-Satakunnan ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen vastuukuntana.

Ympäristöterveydenhuollon toimielimenä ja terveydensuojeluviranomaisena toimii Säkylän kuntaan perustettava ympäristöterveyslautakunta, jossa on kolme jäsentä Raumalta sekä yksi jäsen Eurasta, Huittisista, Kokemäeltä ja Säkylästä. Yksi Rauman edustajista toimii ympäristöterveyslautakunnan puheenjohtajana.

Säkylän kunnan osana toimiva Etelä-Satakunnan ympäristölautakunta jatkaa toimintaansa ja käsittelee tulevan vuoden alusta ainoastaan Euran, Huittisten ja Säkylän rakennusvalvonnan ja ympäristönsuojelun asioita.

Ympäristöterveydenhuollon yksikkö on osa Säkylän kunnan Etelä-Satakunnan ympäristötoimistoa. Henkilöstö jatkaa tehtäviään nykyisissä toimipisteissään jokaisen sopimuskunnan ja -kaupungin alueella.

Sopimuksen mukaan Säkylän kunnan ympäristötoimialan toimialajohtajana jatkaa ympäristöpäällikkö ja ympäristöterveydenhuollon vastuualueen johtajaksi nimetään nykyinen Rauman ympäristöterveydenhuollon johtaja, joka toimii myös ympäristöterveyslautakunnan esittelijänä.

Tulevaisuudessa ympäristö- ja terveysvalvonta saatetaan siirtää osaksi maakunnallisia hyvinvointialueita.

Nuorille tukea ja tapahtumia

Rauman tämän vuoden talousarvioon on varattuna 500 000 euroa käytettäväksi erikseen lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä auttamiseen ja tukemiseen. Tavoitteena on lievittää tukitoimin koronaepidemian seurauksia ja nuorten henkistä pahoinvointia.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi lisähenkilöstön palkkaamisen kouluille, nuorisotoimintaan ja perhekeskukseen. Ideana on, että lapsille ja nuorille saadaan tueksi kiireettömiä aikuisia.

Sivistystoimialalle perustetaan toukokuun alusta nuoriso-ohjaajan toimi sekä perhekeskukseen perhetyöntekijän toimi ja sosiaaliohjaajan virka. Elokuun alusta perustetaan erityisluokanopettajan virka.

Valtuuston myöntämästä rahoituksesta varataan 60 000 euroa lapsille ja nuorille suunnattavien tapahtumien järjestämiseen. Suunnitelmana on viihteellisten tapahtumien järjestäminen vuoden 2022, esimerkiksi koulujen päätösviikonloppuna ja kesällä pitsiviikon yhteydessä.

Puolen miljoonan erityisrahoituksella on aiemmin jatkettu määräaikaisen koulukuraattorin ja kolmen koulupsykiatrin työsuhteita. Näiden lisäksi lisärahoituksella on kustannettu Someturva -sovelluksen hankinta lasten ja nuorten käyttöön. Sovelluksen avulla voi ilmoittaa internetin sosiaalisen median ongelmista ja esimerkiksi netin ja somen kiusaamistapauksista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut