Satakuntaa ja 12 muuta sairaanhoitopiiriä perjantaina uhannut lakko siirtyy kahdella viikolla

13 sairaanhoitopiiriä ja 40 000:ta ihmistä koskeva hoitajalakko siirtyy alkamaan aikaisintaan 15. huhtikuuta.

Muun muassa Satakunnan sairaanhoitopiiriä koskeva lakonuhka siirtyy kahdella viikolla.

28.3. 14:09 | Päivitetty 28.3. 14:14

Helsinki

Perjantaina alkavaksi ilmoitettu 13 sairaanhoitopiiriä ja 40 000:ta ihmistä koskeva hoitajalakko siirtyy alkamaan aikaisintaan 15. huhtikuuta, kertoo valtakunnansovittelija tiedotteessaan.

Työministeri Tuula Haatainen (sd.) päätti siirrosta valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan ehdotuksesta. Lakko koskisi alkaessaan myös Satakunnan sairaanhoitopiiriä.

Sen sijaan kahdella viikolla jo aiemmin lykätty kuuden sairaanhoitopiirin ja 25 000 hoito-alan ammattilaisen lakko alkaa perjantaina 1. huhtikuuta, ellei sopua synny. Tämä lakonuhka ei koske Satakunnan sairaanhoitopiiriä.

”Jatkamme neuvotteluja valtakunnansovittelijan toimistolla”, kertoi Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen Twitterissä.

Keskeisimmät kiistakysymykset ovat valtakunnansovittelijan mukaan yhä avoinna. Ne liittyvät palkkoja ja pääsopimusta koskeviin vaatimuksiin.

Hoitoalan liitot Tehy ja Super ovat vaatineet yleisen linjan mukaisten korotusten päälle monivuotista 3,6 prosentin korotusohjelmaa hoitajien palkkojen nostamiseksi.

Kunta-alan pääneuvottelujärjestöt julistivat maanantaina jälleen viikon mittaisen ylityö- ja vuoronvaihtokiellon. Koko kunta-alaa koskeva ylityö- ja vuoronvaihto alkaa viikon kuluttua maanantaina ja on voimassa sunnuntaihin 10. huhtikuuta saakka, järjestöt kertoivat tiedotteessa. Painostustoimilla järjestöt haluavat vauhdittaa sopimusratkaisun aikaansaamista valtakunnansovittelijan neuvottelupöydässä.

Jukon, JHL:n ja Jytyn nyt julistama ylityö- ja vuoronvaihtokielto on kunta-alalla kolmas.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut