”Lasten tulisi voida kulkea koulumatkansa turvallisin mielin”, kommentoi lautakunta Euran susitilannetta – Kokoomuksen susialoite poikii paneelikeskustelun

Keskustelua käydään suden käyttäytymisestä, levinneisyydestä ja susihavaintojen määrän kehittymisestä alueella, sekä turvallisuudesta koulumatkoilla, luonto- ja eläinharrastuksissa ja maatalouselinkeinossa.

25.3. 18:32

Eura

Kokoomuksen valtuustoryhmän lokakuussa jättämä valtuustoaloite Euran susitilanteen selvittämisestä ja ratkaisemisesta poikii paneelikeskustelun alueen susitilanteesta.

Paneelikeskustelu järjestetään torstaina 28. huhtikuuta Euran koulukeskuksen auditoriossa. Tilaisuudessa on voimassa yleiset epidemiatilanteen vaatimat hygieniaohjeet.

Keskustelua käydään muun muassa suden käyttäytymisestä, levinneisyydestä ja susihavaintojen määrän kehittymisestä alueella, sekä turvallisuudesta koulumatkoilla, luonto- ja eläinharrastuksissa ja maatalouselinkeinossa. Aikaa varataan myös yleisön kysymyksille.

Paneelikeskustelun puheenjohtajana on Juho Kauppi Euran seudun riistanhoitoyhdistyksesta ja muina panelisteina Riistakeskus Satakunnan riistapäällikkö Antti Impola, Luonnonvarakeskuksen tutkimusinsinööri Antti Härkälä, komisario Reijo Pennanen Lounais-Suomen poliisista, maa- ja metsätalousministeriön erätalousyksikön päällikkö Vesa Ruusila, luontoasiantija Erkki Jaakohuhta, maatalousyrittäjä Juha Muuvila, Euran sivistysjohtaja Teija Vuohijoki.

Kokoomuksen aloitteessa pyydettiin selvittämään kunnan rooli susitilanteen ratkaisemiseksi. Se jätettiin tilanteessa, jossa varsinkin eteläisessä Eurassa oli tehty poikkeuksellisen paljon susihavaintoja. 15. marraskuuta mennessä niin sanottuja susikyytejä oli haettu ja myönnetty peräti 40 oppilaalle.

Tilanne aiheutti sivistyslautakunnan aloitteesta antaman lausunnon mukaan merkittävää haittaa oppilaiden koulumatkoihin ja Euran kunnalle taloudellisia menetyksiä.

”Koulutyön lisäksi asukkaiden yleinen turvallisuuden tunne on mitä ilmeisemmin horjunut. Jatkuessaan tilanne voi johtaa siihen, että asukkaiden halu asua tai muuttaa alueelle heikentyy”, lautakunta katsoi.

Sen mukaan suden suotuisa suojelutaso tulee turvata. Mutta:

"Lasten tulisi myös voida kulkea koulumatkansa turvallisin mielin ja leikkiä ja ulkoilla piha-alueilla rauhassa, asukkaiden turvallisuuden taso tulisi saada entiselle tasolle ja alueen elinkeinoelämän mahdollisuus tehdä työtänsä tulee turvata.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut