17-vuotias Oosa Koivisto on työskennellyt jo useammassa eri paikassa – Näin kolme porilaista työnantajaa kommentoi nuorten palkkaamista

Kesäpestin jo napannut lukiolainen Oosa Koivisto uskoo, että töitä kannattaa kysellä kasvotusten itseään kiinnostavista paikoista. Satakunnassa on vielä useampi kymmenen kesätyöilmoitusta auki.

Oosa Koivistolla on nuoresta iästään huolimatta työkokemusta niin Cafe Pori Jazzista, Petras Cafesta kuin kaupastakin. Ensi kesän Koivisto on töissä Cafe Pori Jazzissa, jossa hän työskenteli myös kesällä 2021. Lukion ohella hän on tehnyt vuoroja Petras Cafessa.

28.3. 6:00

Pori

Moni työnantaja on jo valinnut kesätyöntekijät, mutta avoimia paikkojakin on Satakunnassa vielä runsaasti tarjolla. Tästä kertovat esimerkiksi Duunitori- ja Kuntarekrysivustojen liki 70 avointa kesätyöilmoitusta.

Työllisyyspäällikkö Jenni Ketonen kertoo, että osa Porin kaupungin kesätyöpaikoista on jo täytetty, mutta kaikkia rekrytointeja ei ole vielä tehty. Viime kesänä kaupunki palkkasi noin 400 nuorta erilaisiin tehtäviin. Heistä suunnilleen 100 oli alaikäisiä. Lisäksi kaupungin työllisyyspalvelut myönsi kesätyöseteleitä ja kesätyöpaikkatukea, joiden avulla työllistyi noin 600 nuorta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut