Uudelleen ajatellut koululaisten bussivuorot Meri-Porista mahdollistaisivat yhdeksän aamut – Jaosto päättää asiasta kuun lopulla

Kaavaillut rukkaukset koululaisten vuoroihin sallivat useampia myöhäisempiä aamuja koululaisille Meri-Porissa.

15.3. 15:28

Pori

Kello yhdeksän alkavat koulupäivät tulevat syksyllä mahdolliseksi Meri-Porin yhtenäiskoulun ja Kyläsaaren koulun oppilaille, kunhan uudelleen ajatelluille koululaisten bussivuoroille saadaan nuijan kopautus, Porin kaupunki tiedottaa.

Tiedotteen mukaan ”Makholman, Preiviikin ja Paarnorin suunnalta ajetaan päivittäin suorat vuorot kouluille sekä kahdeksalta että yhdeksältä alkaville oppitunneille”.

Viimeisimmässä Porin joukkoliikenneuudistuksen seurannan käänteessä kaupunginhallitus palautti asian helmikuussa jatkovalmisteluun evästyksellä suunnitella Meri-Porin joukkoliikenteeseen parannuksia koululaisille.

Koulujen rehtorit, Porin joukkoliikennejaoston puheenjohtaja ja joukkoliikennesuunnittelijat ovat neuvotelleet uudet aikataulut ja mahdolliset reittimuutokset, jotka esitetään päätettäväksi seuraavassa jaoston kokouksessa 29. maaliskuuta.

Kouluissa on tehty aikataulumuutoksia, jotka lyhentävät koululaisten odotusaikoja, koska uusi vuorotarjonta osuu silloin paremmin koulun alkamis- ja päättymisaikoihin.

Koulun päättymisaikoihin saadaan lisää vaihtelua, mikä vähentää ruuhkaa bussivuoroilla. Iltapäivisin Makholman suunnalla asuvat koululaiset edelleen vaihtavat linjalta 35 linjalle 7 Maalaiskunnantiellä.

"Oppilaat saavat tarkat tiedot aikataulumuutoksista sitten, kun saamme lopulliset päätökset tiedoksemme”, kertoo Meri-Porin yhtenäiskoulun rehtori Toni Ranne.

Koulujen ja joukkoliikenteen vuorojen yhteensovittaminen ei lisää vuorotarjontaa.

Pihlavasta Kyläsaaren ja Uudenniityn kautta keskustaan ajetaan vuoroja puolen tunnin välein, Yyteristä ja Kaanaasta tunnin välein. Reposaaresta ja Mäntyluodosta ajetaan useammin 43-reittiä Pihlavan kautta keskustaan.

”Makholman, Preiviikin ja Paarnoorin 7-linjan aikatauluja sovitellaan yhteen siten, että yhtenäiskoululle ajettavista vuoroista on vaihtoyhteys Meri-Porista keskustaan ajaviin vuoroihin. Keskustassa asiointi on helpompaa iltapäivällä, kun keskustasta ajetaan suoria vuoroja edestakaisin Makholmaan tunnin välein”, Porin joukkoliikennepäällikkö Merika Lanne kertoo.

Tiedotteen mukaan arki-iltojen vuorotarjonta on suunniteltu nopeat matka-ajat etusijalla. Vuoroja tarjotaan linjoilla 40M keskustasta Mäntyluotoon ja Reposaareen sekä linjalla 34 keskustasta Uudenniityn, Kyläsaaren ja Pihlavan kautta Kaanaaseen ja Yyteriin. Reittien takia iltaisin ei ole suoria yhteyksiä esimerkiksi Kyläsaaresta Mäntyluotoon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut