Pyhärannan kunnanvaltuusto irtisanoi vt. kunnanjohtaja Harri Hiitiön

Perusteluna on valtuuston luottamuksen menetys. Äänestyspäätös 13–6 Yhteinen Pyhäranta -ryhmän enemmistöllä.

Pyhärannan kunnanjohtajaksi Harri Hiitiö valittiin 2018, mutta virkaa hän hoitanut virkaa tekevänä valitusprosessin seurauksena. Kunnanvaltuuston päätöksellä virkasuhde irtisanottiin päättymään heti. Hän on johtanut myös Eurajokea.

15.3. 19:14

Pyhäranta

Kunnanvaltuusto päätyi äänestyspäätöksellä erottamaan Pyhärannan vt. kunnanjohtaja Harri Hiitiön virastaan. Valtuusto hyväksyi kuntalain mukaan asetetun tilapäisen valiokunnan esityksen äänin 13–6.

Irtisanomispäätös syntyi Yhteinen Pyhäranta -ryhmän enemmistöllä. Kunnanjohtajan erottamisesityksen kumoamista esitti Janne Lehtinen (ps.) ja sitä kannatti Teija Valmunen-Karru (kok.)

Tilapäisen valiokunnan esitysperustelun mukaan Hiitiö on menettänyt valtuuston luottamuksen. Valtuuston päätöksellä irtisanominen pannaan täytäntöön heti ja samalla vt. kunnanjohtaja vapautetaan tehtäviensä hoidosta.

Valtuusto antoi kunnanhallituksen tehtäväksi irtisanomispäätöksen toimeenpanon. Hiitiön virkasuhde päättyy irtisanomisajan jälkeen.

Irtisanomispäätöksen liitteenä on kunnanvaltuuston tilapäisen valiokunnan valmistelumuistio ja selvitys, jossa on kaikkiaan 15 yksityiskohdan lista viranhoidon väitetyistä puutteista.

Vt. kunnanjohtajan ja valtuuston keskinäisen epäluottamuksen perustuvan muun muassa luottamushenkilöiden ylikävelyyn, vähättelyyn, epäkunnioittavaan suhtautumiseen sekä päätöksenteon kannalta keskeisten asioiden pimittämiseen.

Valiokunnan mukaan vt. kunnanjohtaja on laiminlyönyt keskeisiä tehtäviään, ylittänyt toimivaltansa ja osoittanut henkilöstöjohtamisen heikkoutta.

Irtisanomista vastustanutta esitystä perussuomalaiset ja kokoomus perustelivat sillä, että 15 kohdan selvityslistan kirjauksissa on epämääräisyyksiä ja yksityiskohtia, jotka eivät pidä paikkaansa.

Vt. kunnanjohtaja Harri Hiitiö totesi valiokunnalle antamassaan vastineessa, että mikäli valtuusto käyttää esitettyjä perusteita kuntalain mukaisesti, niiden tulee olla objektiivisesti osoitettavissa ja arvioitavissa sekä liittyä kunnanjohtajalta edellytettävään taitoon ja käytökseen.

Vt. kunnanjohtaja Hiitiö on ollut pidätettynä virastaan 31.12.2021 lähtien kunnanvaltuuston puheenjohtajan Miikka Roosin (YP) päätöksellä. Kunnanjohtajan avoimessa virassa on sijaisena Merja Koski.

Ennen Pyhärantaa Harri Hiitiö toimi vuosina 2017–2018 Ruskon kunnanjohtajana ja sitä ennen 2008–2016 Eurajoen kunnanjohtajana.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut