Poliisin lupapalveluissa vilkastumista kuluneen viikon aikana – Porissa seuraava aika uusia passia ajanvarauksella huhtikuun lopussa, jonottajia moninkertainen määrä tavalliseen nähden

Poliisin lupapalveluissa on nyt ruuhkaa.

4.3. 16:29

Pori

Poliisin lupapalvelujen kysyntä on kasvanut viime päivinä, tiedottaa Lounais-Suomen poliisi.

Myös Porin pääpoliisiaseman lupapalveluissa asiakasmäärien nousu on pantu merkille.

”Kuluneen viikon aikana on ollut vilkkaampaa kuin tavallisesti”, lupapäällikkö, komisario Jouni Uusitalo Porin poliisista kertoo.

Jono uusimaan ajanvarauksella passia tai henkilökorttia ulottui perjantaina huhtikuun loppuun. Tilanne ei Porissa ole kuitenkaan yhtä huono kuin Turussa, jossa sama jono ulottuu jo kesä-heinäkuun vaihteeseen.

Passia pääsee uusimaan myös jonottamalla asiakaspalveluun paikan päällä. Tavallisesti Porissa on tällä tavalla asioinut muutama henkilö päivässä, mutta ainakin perjantaina odotustiloissa oli parisenkymmentä henkeä, Uusitalo kertoo.

Turun pääpoliisiaseman lupapalveluun on viime päivinä saapunut ilman ajanvarausta 110–160 asiakasta. Yleisesti jo 20–30 tällaista asiakasta muodostaa ruuhkan, kertoo ylikomisario Petri Kangas Lounais-Suomen poliisilaitokselta tiedotteessa.

Mahdollisia peruutusaikoja voi kysyä, mutta Lounais-Suomen poliisi kehottaa hyödyntämään mahdollisimman paljon sähköisiä palveluja, mikäli mahdollista.

Uusitalon arvion mukaan pienimuotoisen ryntäyksen takana ovat vastikään poistuneet koronarajoitukset ja yleinen virustilanteen helpottuminen kahden vuoden jälkeen, mikä lienee kääntänyt ajatuksia taas matkailuun.

Ukrainan tilanteella Uusitalo ei näe olleen vaikutusta lupapalvelujen kysyntään.

Aselupapuolella vilkasta on ollut Uusitalon mukaan jo kauemmin.

”Meille tulee paljon asiakkaita Pirkanmaalta, koska siellä on jatkuvaa ruuhkaa, ja meillä jono etenee nopeammin. Tämä on ollut trendi jo pitempään.”

Uusitalo toteaa, että yleisesti lupapalvelujen tilanne on Porissa kohtuullinen.

”Mutta se voi muuttua nopeastikin.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut