Korona ja pula hoitohenkilökunnasta rokottaa Raumaa – kiireetöntä lääkärivastaanottoa supistetaan

Vastaanottotoiminnan ruuhkautuminen pakottaa vähentämään määräaikais- ja kontrollikäyntejä toukokuun loppuun asti.

Rauman terveyskeskuksen vastaanottotoiminta on pahoin ruuhkautunut. Toimintaa joudutaan supistamaan toukokuun loppuun asti.

4.3. 12:50

Rauma

Rauman terveyspalvelujen lääkärien ja hoitajien kiireettömät vastaanotot toimivat supistetusti 4.3.–31.5. Vastaanottotoiminta on ruuhkautunut koronapandemian kiihtymisen ja lisääntyneen asiakasmäärän vuoksi.

"Henkilöstön saatavuuteen liittyvät haasteet ovat vaikeuttaneet toimintaa koko alkuvuoden. Lääkäreiden rekrytointi on ollut jo pitkään haastavaa, ja myös hoitohenkilökunnan saatavuus on heikentynyt”, ylihoitaja Satu-Terhi Kanerva kertoo Rauman kaupungin tiedotteessa.

Lääkärien ja hoitajien vastaanottotoiminnan supistaminen kohdistuu määräaikaistarkastuksiin sekä pitkäaikaissairauksien kontrollikäynteihin. Lisäksi kiireettömien hoitoon liittymättömien todistusten saanti viivästyy.

"Myös puhelinpalvelumme on ruuhkautunut. Kaikkiin takaisinsoittoihin ei välttämättä ehditä vastata saman päivän aikana”, Kanerva sanoo.

Terveyspalvelut järjestää kuitenkin toiminnan supistamisesta huolimatta normaaliin tapaan välttämättömät reseptien uusinnat, Marevan-verenohennuslääkettä käyttävien potilaiden INR-poliklinikan toiminnan sekä mahdolliset kiireellisemmät tutkimukset ja toimenpiteet.

Hoitajan vastaanotoilla tehdään yhä haavahoidot, lääkeinjektiot ja hoitotoimenpiteet, kuten ompeleiden poistot. Kiireettömän lääkäripalvelun palveluseteli on myös käytössä.

Omaolo-palvelussa asiakas voi arvioida yksittäistä oiretta tai terveysongelmaa. Vastausten perusteella saa toimintasuosituksen, hoito-ohjeet ja tarvittaessa yhteyden ammattilaiseen. Omaolossa voi tehdä myös sähköisiä terveystarkastuksia. Oirearviot ovat käytettävissä ympäri vuorokauden osoitteessa www.omaolo.fi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut