Nanun hammashoitola siirtynee Steniuksenkadulle – osa hoitajista oireilee sisäilmasta nykytiloissa

Tilojen siirto tulee kokonaisedullisemmaksi kuin Nanun tilojen perusteellinen saneeraus.

Kuvituskuva.

4.3. 12:41

Rauma

Nanun hammashoitolan toiminta esitetään siirrettäväksi Rauman terveyspalvelujen Steniuksenkadun toimitiloihin vuoden 2022 aikana. Sosiaali- ja terveysvaliokunta käsittelee asiaa kokouksessaan keskiviikkona 9.3.

Tilakysymys on otettu käsittelyyn, sillä vuoden 2022 investointisuunnitelmaan sisältyy kahden hammashoitoyksikön uusiminen Nanun hammashoitolassa. Uusiminen on välttämätöntä, koska nykyisiin koneisiin ei saa enää varaosia. Uusien hammasyksiköiden asennus vaatisi tiloissa myös putki- ja sähkötöitä sekä lattian uusimisen.

Uusiksi tiloiksi esitetään kotihoidon väliaikaisessa käytössä olevia tiloja, joissa on aiemmin toiminut terveyspalvelujen T1-osasto. Tilat soveltuisivat pienten muutostöiden jälkeen suun terveydenhuollon käyttöön.

"Suunnitelluissa tiloissa pystyttäisiin samalla käynnillä hyödyntämään tarvittaessa konsultaatio- ja kuvantamismahdollisuuksia. Myös henkilöstöresurssit riittäisivät paremmin, koska esimerkiksi instrumentteja ei tarvitsisi enää kuljettaa toimipisteiden välillä”, vastaava ylihammaslääkäri Kati Isotupa kertoo.

Toiminnan siirtäminen Steniuksenkadun tiloihin on kokonaistaloudellisesti edullisempi vaihtoehto kuin toiminnan jatkaminen Nanun hammashoitolan korjausta vaativissa tiloissa.

"Rakennuksen sisäilmatilanne on tarkkailussa, mutta varsinaista sisäilmatutkimusta ei ole vielä tehty. Osa suun terveydenhuollon työntekijöistä oireilee Nanun tiloissa”, Isotupa sanoo.

Nanun hammashoitola on mittavan peruskorjauksen tarpeessa. Rakennuksen tulevaisuus on sidottu Nanujärvelän kouluhankkeeseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut