Keula ylsi koronavuonna kaikkien aikojen liikevaihtoon – ravintolamyynnin takkuamisesta huolimatta

Osuuskaupan tavoitteena on aloittaa Eurajoen uuden liikepaikan rakentaminen noin vuoden kuluttua.

Toimitusjohtaja Mika Marttilan mukaan Osuuskauppa Keulan talouspuskurit ovat hyvässä kunnossa. Omavaraisuusaste on 78 prosentin luokkaa.

2.3. 12:19

Rauman seudulla toimivan Osuuskauppa Keulan viime vuoden liikevaihto oli noin 160,5 miljoonaa euroa. Summa on Keulan kaikkien aikojen suurin. Toissa vuonna liikevaihto oli noin 152,5 miljoonaa euroa.

Liikeylijäämä laski jonkin verran. Se oli viime vuonna noin 3 miljoonaa euroa, kun edellisvuonna yllettiin 3,6 miljoonaan euroon. Toimitusjohtaja Mika Marttilan mukaan pieni pudotus johtui viime vuoden 8,1 miljoonan euron investoinneista.

Investointeja olivat muun muassa S-Market Laitilan ja ABC Tallikedon kokonaisuudistukset sekä Sale Pyhärannan ja Sale Lapin saneeraukset. Uutta oli myös Rauman Prisman huoltopisteen avaaminen.

Seuraava iso hanke on Eurajoen uusi liikepaikka, jonka rakennustyöt Keula toivoo saatavan alulle keväällä 2023. Kokonaisuus sisältää S-Marketin ja tiloja vuokralaisille. Tänä vuonna investointiohjelmassa ovat muun muassa kuuden Sale-myymälän konseptiuudistukset.

Yhtään työntekijää ei lomautettu

Toimitusjohtaja Mika Marttila esitteli osuuskaupan näkymiä keskiviikkona pidetyssä mediatilaisuudessa.

Hänen mukaansa koronakriisi koetteli Keulan ravintoloiden toimintaedellytyksiä varsin rajusti.

”Yhtään työntekijää ei kuitenkaan lomautettu. Kaikki ravintoloiden työntekijät perehdytettiin marketkaupan työtehtäviin jo vuonna 2020 ja työllistettiin sille puolelle silloin, kun ravintolat olivat kiinni”, Marttila kertoi.

”Lisäksi koko henkilöstölle maksettiin viime syksynä ylimääräinen 200 euron palkkio ja annettiin kampanjaluonteisesti mahdollisuus saada henkilökunta-alennus tuplana. Henkilöstö on kohdannut koronan eturintamassa ja ollut kahden viime vuoden ajan kovilla.”

Bonuksia yli kuusi miljoonaa euroa

Ensi vuonna 120 vuotta täyttävän Keulan henkilöstömäärä oli viime vuoden lopussa 491. Asiakasomistajia oli kaikkiaan runsaat 31 500.

Uusia asiakasomistajia liittyi 1 056. Bonusta, maksutapaetua ja tankkausbonusta maksettiin yhteensä yli 6 miljoonaa euroa.

Osuuskaupan toimialue ulottuu Raumalta Euraan, Eurajoelle, Laitilaan, Pyhärantaan ja Säkylään. Kuluva vuosi on Keulassa vaalivuosi. Edustajiston vaalien äänestysaika alkaa perjantaina 4. maaliskuuta ja päättyy 17. maaliskuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut