Rauman Karin kampuksen ympärille 1,7 miljoonan euron katutyöt

Monumentaalisen Karin kampuksen rakennuksen lisäksi Rauman kaupunkimaisemaa muuttaa kolmen kadun rakentaminen uusiksi. Kuvanäkymä kampukselle Sahankadun suunnasta.

22.2. 21:19

Rauma

Koulutuksen ja vapaa-ajan suurhankkeen, Rauman Karin kampuksen lähiympäristön ja -katujen rakentaminen vaatii myös miljoonaluokan investoinnit.

Kaupungin tekninen valiokunta hyväksyi katu- ja vesihuoltotekniikan rakentamisen urakkasopimuksen ja varautumisen mahdollisiin lisätöihin. Kustannusarvio on noin 1,7 miljoonaa euroa.

Kampuksen rakentamisen kustannusarvio on noin 75,4 miljoonaa euroa. Rakennuskokonaisuuteen sijoittuvat Hj. Nortamon peruskoulu, kansalaisopisto, musiikki- ja kuvataideopistot, nuorisotila, uimahalli ja liikuntahalli.

Karin kampusta ympäröivät Sahankatu, Alfredinkatu ja osa Aittakarinkatua rakennetaan uusiksi. Samalla uudistetaan maanalainen tekniikka.

Kunnallistekniikan päällikkö Jaakko Aerila kertoo katuosuuksien alle asennettavan uudet vesijohdot, viemärit sekä sadevesiviemärit ja muu tarvittava tekninen varustus. Katupinnoitteet ja reunavarustukset myös uusitaan.

Merkittävin katurakenteen muutos tulee Aittakarinkadulle, jonka tasausta nostetaan nykyistä ylemmäksi Karin kampuksen pääsisäänkäynnin kohdalla.

Katu- ja vesihuoltourakkaan kuuluvat myös katuvalaistuksen uusinta sekä vihertyöt. Urakkaohjelman mukaan rakennustöiden on määrä valmistua vuoden 2023 lokakuun loppuun mennessä.

Urakkakilpailuun tuli tarjous viideltä yritykseltä. Tekninen valiokunta hyväksyi hinnaltaan edullisimman tarjouksen, jonka teki raumalainen Maanrakennus Jalonen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut