Lunta satanut eniten Uudellamaalla – lumi ja liukkaus haittaavat aamun liikennettä myös Satakunnassa

Junien lähiliikenteen vuorot kulkevat harvennetusti iltaan saakka, kaukoliikenteessä myöhästymisiä.

Katuja aurattiin sakeassa lumisateessa Helsingissä maanantaina 21. helmikuuta 2022.

22.2. 9:22

Helsinki

Ajokeli on aamulla huono Suomen länsi- ja eteläosassa, kertoo Fintrafficin tieliikennekeskus. Ajo-olosuhteet ovat huonot Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa sekä Kymenlaaksossa sataneen lumen ja liukkauden vuoksi.

Ilmatieteen laitoksen mukaan lunta on satanut enimmillään 25 senttimetriä Uudellamaalla eilisestä aamupäivästä alkaen. Lisäksi voimakas itätuuli on kinostanut lunta voimakkaasti.

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Heikki Sinisalon mukaan lumisadealue alkaa hiljalleen väistyä itää kohti, mutta on selvää, että tiet ovat lumisia toistaiseksi.

Myös Helsingin poliisi varoittaa Twitterissä, että huono ajokeli aiheuttaa todennäköisesti merkittävää haittaa aamun työmatkaliikenteeseen. Poliisin mukaan häiriöitä on odotettavissa eri puolilla Helsinkiä.

Myös HSL ajaa typistetysti tiistaina

Fintrafficin rataliikennekeskus kertoi aiemmin, että junien lähiliikennettä supistetaan pääkaupunkiseudulla tiistaina. A-junat ajetaan harvennetulla 20 minuutin vuoroväleillä tiistaiaamusta iltakuuteen ja K-junat ajetaan harvennetulla 20 minuutin vuoroväleillä aamusta iltaseitsemään asti. Muut lähiliikenteen junat ajavat normaaleilla vuoroväleillä.

Myös HSL on ottanut käyttöön harvennetut vuorovälit pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä.

Junien kaukoliikenteeseen ei ilmoitettu ennalta poikkeavia vuoroja. Aamulla kello seitsemän ja kahdeksan välillä VR oli ilmoittanut sivuillaan kuitenkin useista myöhästymisistä kaukoliikenteessä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut