Työttömyys laskenut Satakunnassa – uusia työpaikkoja on avautunut ennätysmäisen paljon

Pitkäaikaistyöttömien määrä on yhä suurempi kuin vuosi sitten.

Selvästi eniten Satakunnassa tuli hakuun myyjien paikkoja, 954 työpaikkaa, joista suurin osa oli kesätyöpaikkoja.

22.2. 8:39

Satakunnassa oli tammikuun lopussa 9 510 työtöntä työnhakijaa, mikä on 2 250 henkeä (­19,2 prosenttia) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Joulukuusta työttömien määrä laski vajaalla 50 hengellä.

Satakuntalaisten työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli tammikuussa 9,8 prosenttia.

Korkein työttömyys oli Porissa, jossa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli tammikuun lopussa 11,7 prosenttia. Alin työttömyys oli Eurassa ja Huittisissa, kummassakin 7,0 prosenttia.

Pitkäaikaistyöttömien määrä, 3 150, on yhä suurempi kuin vuosi sitten.

Työttömistä työnhakijoista oli miehiä 5 640 (59,0 prosenttia) ja naisia 3 920 (41,0 %). Vuoden takaisesta työttömien miesten määrä on laskenut 1 510 hengellä (­21,0 %) ja naisten 750 hengellä (­16,2 %).

Lomautettujen määrä kasvoi lähinnä palvelutyön ja kuljetustyön ammattialoilla. Toisaalta rakennusalalla ja teollisuudessa tavanomaiset talviaikaiset lomautukset olivat jo vähenemään päin.

Työ­ ja elinkeinotoimistossa oli tammikuussa 6 574 avointa työpaikkaa Satakunnassa. Näistä 4 276 oli tammikuun aikana avautuneita uusia työpaikkoja. Sekä avoimia työpaikkoja yhteensä että kuukauden uusia työpaikkoja oli enemmän kuin kertaakaan aiemmin vuodesta 2006 alkavassa tilastoinnissa.

Uusien avointen työpaikkojen määrä oli suurin palveluja myyntityöntekijöiden pääammattiryhmässä, jossa avautui lähes 1 600 paikkaa.

Selvästi eniten hakuun tuli myyjien paikkoja, 954 työpaikkaa, joista suurin osa oli kesätyöpaikkoja. Lähihoitajan paikkoja avautui 204 ja näistäkin moni oli kesäloma­ tai muita sijaisuuksia. Muissa ammattiryhmissä eniten avautui talonrakentajien (340), toimisto­ ja laitossiivoojien (224) sekä konepaja­ ja metallituotteiden kokoonpanijoiden (100) paikkoja.

Työpaikoista täytettiin tammikuun aikana 245, joista 70 työ ­ ja elinkeinotoimiston hakijalla.

1 604 työpaikan avoinna olo päättyi, koska työpaikan hakuaika oli päättynyt tai hakijoita oli riittävästi. 155 työpaikkaa peruutettiin tai ei pystytty täyttämään.

Peruutettujen tai täyttämättä jääneiden työpaikkojen määrä oli edelleen korkea vuoden takaiseen tai sitä edeltävään aikaan verrattuna.

Kuukauden lopussa oli avoinna 4 733 työpaikkaa.

Tiedot ilmenevät työ­ ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.

Kaikkien työnhakijoiden kokonaismäärä oli selvästi

vuoden takaista pienempi

Aktivointiasteeseen laskettaviin palveluihin

osallistuvien määrä on pienentynyt vuotta

aikaisempaan verrattuna

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut