LM-Suomiset rakentaa Raumalle miljoonien eurojen monitoimitalon – myös toiminta laajenee

Maanrakennukselle ja raskaan kaluston huollolle sekä yrityksen toiminnan laajennukselle nousee uudet toimitilat.

Raskaan kaluston tukikohdalle Lakari tarjoaa vankan pohjan. Toimitusjohtaja Markku Suominen toteaa LM-Parkin saavan alleen peruskallion, joka kantaa painumatta isoimmatkin koneet. Parhaillaan yritys tasaa omana työnä kalliosta tonttia toimitalolleen.

21.2. 20:00

Rauma/Eurajoki

Lakarin yritys- ja teollisuusalue Raumalla saa uuden yrityksen naapurikunnasta Eurajoelta. Maanrakennusalan yhtiö LM-Suomiset investoi uusiin toimitiloihin ja laajentaa myös toimintaansa, kun LM-Park-rakennuskokonaisuus valmistuu ensi vuoden alkupuolella.

Toimitusjohtaja Markku Suominen kertoo yhtiön investoivan LM-Park-monitoimirakennukseen ja sen oheisvarustukseen noin 6,5 miljoonaa euroa. Rakennukseen sijoittuvat halli- ja korjaamotilat, raskaan kaluston automaattinen pesulinjasto, toimistotilat ja ruokala. Rakennusala on runsaat 3 000 neliömetriä.

Piha-alueelle nousevat raskaan kaluston näyttelytilat, ajoneuvokatos, polttoainemittarit sekä maa- ja kiviaineksen käsittelyalue ja mainospyloni.

Rauman Lakari valikoitui eurajokelaisyrityksen investointikohteeksi sijainnin ja rakennuspaikan ominaisuuksien vuoksi.

LM-Parkin noin viiden hehtaarin tonttialue on peruskalliota. Se edellyttää mittavasti louhintaa, mutta rakennusta ja raskasta kalustoa varten saadaan varmasti kantavaa perustaa.

LM-Park valmistuu vuoden 2023 alkupuolella. Sähköenergiaa rakennuksen tarpeisiin tuottavat katolle asennettavat aurinkopaneelit.

Markku Suomisen mukaan tärkeänä tekijänä Lakarin valinnalle on sijainti valtatie 8:n varressa ja eritasoliittymä, jonka ramppien kautta konekuljetukset pääsevät liikenteeseen sujuvasti etelän ja pohjoisen suuntaan sekä itään valtatie 12:lle.

”Tällä on merkitystä, sillä raskaimmat koneet painavat yli sata tonnia”, Markku Suominen sanoo.

Maa- ja vesirakennuksen rinnalle LM-Parkiin yritys laajentaa toimintaansa raskaan kaluston työkoneiden ja ajoneuvojen huolto- ja korjaustoimintaan. Uutena palveluna rakennukseen tulee rekkamitoituksella olevan ajoneuvojen automaattinen pesulinja.

Uudet toimitilat rakennetaan Lakariin satakuntalaisin voimin. LM-Suomiset tekee maanrakennustyöt omana työnä. Pääurakoitsijana on Konepaja Survonen Huittisista, sähköurakoitsijana Rauman Sähkö- ja Teleasennus, putki- ja ilmastointiurakoitsijana on Vesi-Lammela Eurasta ja hallin nosturitoimittajana on Satateräs Siikaisista.

LM-Suomiset Oy

Perheyritys aloittanut toimintansa vuonna 1994 perheen maatilan oheistoimintana.

Osakeyhtiö perustettu vuonna 2001. Osakkaina Markku ja Ilkka Suominen.

Liikevaihto (2020) noin 11,8 miljoonaa euroa, (2021) noin 13,2 miljoonaa euroa. Vuoden 2020 nettotulos noin 1,0 miljoona euroa.

Henkilöstöä noin 30. Työllistää lisäksi 15–20 alihankkijaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut