Nuori, joka kokee elävänsä väärän sukupuolen kehossa, kärsii usein valtavasta ahdistuksesta. Lääkäri Antti Mikkola ohjeistaa vanhempia suhtautumaan avoimesti ja ymmärryksellä, kun nuori etsii sukupuoli-identiteettiään. Noin 85 prosenttia Mikkolan potilasta saa vuosien tutkimusten jälkeen trans-diagnoosin ja he tarvitsevat siihen hoitoa sekä tukea läheisiltään.

Sukupuolidysforiaa hoitava lääkäri varoittaa: ”Jos transnuori ei pääse hoitoon tai kielletään asian olemassaolo, se lisää itsemurhariskiä”

Sukupuolidysforian kirurgiseen hoitoon erikoistunut plastiikkakirurgi ja apulaisylilääkäri Antti Mikkola oikoo virheelliset väitteet, että Karoliininen sairaala olisi lopettanut sukupuolidysforiasta kärsivien nuorten hormonihoidot: ”Kyseinen hormonihoito ainoastaan jarruttaa murrosiän ei-toivottuja muutoksia. Sukupuolen voi korjata kirurgisesti vasta täysi-ikäisenä.”


22.2.2022 18:14

SATAKUNNAN Kansa julkaisi mielipidesivuillaan (12.2.2022) porilaisen lääketieteen tohtorin ja kaupunginvaltuutetun (kd. sit.) Markus Halmisen kirjoituksen, jossa hän vaati, ettei lapsia saa hämmentää ”valintatalotyyppisellä” laajalla sukupuolten valikoimalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut