Avi: Lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua Satakunnassa – monia liikunta- ja virkistystiloja saa avata taas sunnuntaina - Satakunta - Satakunnan Kansa

Avi: Lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua Satakunnassa – monia liikunta- ja virkistystiloja saa avata taas sunnuntaina

Avi kieltää edelleen yleisötilaisuudet ja sulkee muun muassa joukkuelajien, tanssipaikkojen ja harrastajateattereiden asiakas-, osallistuja- ja odotustilat.

Uimahallit saavat sunnuntaista alkaen pitää taas ovensa auki Satakunnassa, mutta Porissa päätöksiä kaupungin tilojen auki pitämisestä tehdään vasta maanantaina.

14.1. 16:59 | Päivitetty 14.1. 18:49

Lounais-Suomen aluehallintovirasto kieltää edelleen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen sekä sisätiloissa että ulkotiloissa 16.–28. tammikuuta 2022.

Lisäksi toimijat velvoitetaan yleisölle avoimissa tai rajatun osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetuissa tiloissa järjestämään toiminta niin, että osallistujat pystyvät välttämään lähikontaktin aiheuttamaa tartuntariskiä. Järjestelyistä on tehtävä kirjallinen suunnitelma, joka pidetään osallistujien nähtävillä tiloissa.

Aluehallintovirasto määrää suljettaviksi yleisölle avoimet tai rajatun osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat, joita käytetään joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajeihin, tanssipaikkoina, kuorolauluun ja harrastajateatteriin.

Vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneet lapset ja nuoret voivat jatkaa ohjattua harrastustoimintaa muuten suljetuiksi määrätyissä tiloissa. Päätös ei myöskään koske ammattiurheilemista, eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Monet liikunta- ja virkistystilat voivat myös avata ovensa sunnuntaista alkaen. Esimerkiksi kuntosalien, yleisten saunojen, uimahallien ja kylpylöiden sekä sisäleikkipaikkojen ja teemapuistojen on mahdollista pitää tilansa auki asiakkaille. Tiloissa tulee kuitenkin edelleen huomioida terveysturvallisuus.

Kuntosalit ovat voineet olla auki jo tämän viikon Turun hallinto-oikeuden päätöksellä.

Sairaanhoitopiirien arvioiden perusteella tilojen sulkemista koskevat määräykset kohdennetaan nyt sellaisiin tiloihin ja toimintoihin, joissa osallistujien määrä tai sijoittuminen, lähikontaktien mahdollisuus ja runsas aerosolituotto muodostavat erityisen riskin tartuntojen leviämiselle.

”Nykyisessä epidemiatilanteessa tiukkoja rajoituksia on syytä kohdentaa niihin tilanteisiin, joissa on asiantuntijoiden mukaan merkittävä riski uusien laajojen tartuntaryppäiden syntymiselle. Osallistujien oma velvollisuus välttää lähikontakteja ja noudattaa hygieniatoimia korostuu nyt tartuntojen leviämisen estämisessä”, painottaa viraston ylijohtaja Leena Räsänen.

Porin kaupunki tiedotti avin päätöksen jälkeen perjantaina, että kaupunki käsittelee tilojaan koskevia rajoituspäätöksiä kaupungin johtoryhmässä maanantaina 17. tammikuuta ja päättää tuolloin, miten niiden kanssa jatketaan.

Myös Kankaanpää kertoo tiedotteessaan käsittelevänsä rajoituspäätöksiä maanantaina.

Uutista päivitetty 14.1. kello 17.18: Lisätty tieto siitä, että Pori käsittelee avin päätöksen vaikutuksia omiin tiloihinsa maanantaina.

Uutista päivitetty 14.1. kello 17.52: Myös Kankaanpää kertoo käsittelevänsä uusien rajoitusten vaikutuksia kaupungin tiloihin maanantaina.

Uutista päivitetty 14.1. kello 18.46: Lisätty tieto siitä, että kuntosalit ovat voineet olla auki tällä viikolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut