Rauma tukee nuorten kesätöitä ja kesäyrittäjiä - Satakunta - Satakunnan Kansa

Rauma tukee nuorten kesätöitä ja kesäyrittäjiä

Itsensä työllistäjille oman yrityksen perustamiseen raha-avun lisäksi neuvontatukea. Yksinyrittäjille tukea etätyön kustannuksiin.

Kesätöiden hakusesonki on käynnistymässä. Raumalla kaupunki tukee aiempien vuosien tapaa nuorten kesätyöllistymistä.

15.1. 10:29

Rauma

Koululaisten ja opiskelijoiden kesätyöllisyyttä tuetaan Raumalla kaupungin tukiohjelmilla. Kaupunginhallitus käsittelee ja päättää tulevan kesäkauden 2022 tukiohjelmista.

Rauman kaupunki on varannut nuorten kesätyötukeen yhteensä 168 000 euroa. Yhteistyökumppaneina ovat Rauman 4H-yhdistys ja Rauman Yrittäjät ry.

Nuorten kesätyöllistämistä kaupunki tukee 400 euron palkkatuella. Se on tarkoitettu 16–21-vuotiaiden nuorten palkkaamiseen.Työnantajan tulee olla raumalainen yritys tai yhdistys.

Raumalla toimivat yritykset joiden kotipaikka on muualla, voivat myös toimia työnantajina, kun yritys palkkaa raumalaisia nuoria Raumalla tai raumalaisen opiskelijan pakolliseen opintoihin kuuluvaan harjoitteluun.

Kaupunki on jatkamassa myös nuorten kesäyrittäjätoiminnan tukiohjelmaa. Oman yrityksen kesäajaksi perustaville myönnetään 400 euron tukiraha. Lisäksi Pitsikaupungin kesäyrittäjä -ohjelmaan palkataan nuorten tueksi yritysneuvoja.

Kesätyöyrittäjien tukiohjelmaan osallistui vuonna 2018 kahdeksan nuorta ja vuonna 2019 tuki myönnettiin kymmenelle nuorelle. Koronapandemian vuoksi kesällä 2020 tukiohjelma oli tauolla. Viime vuonna tukea myönnettiin 14 nuorelle.

Tukiohjelman ansiosta Rauman seudulle on syntynyt useita yrityksiä. Osa niistä toimii edelleen ja työllistää sivu- ja kokoaikatoimisesti nuoria yrittäjiä.

Kaupunginhallitus käsittelee myös raumalaisille yksinyrittäjille maksettavan etätyötukijärjestelmän jatkamista. Esityksenä on 400 euron palvelusetelin myöntäminen yrityksille, jotka voivat käyttää tuen vuoden 2022 aikana etätyökeskuspalveluihin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut