Seksuaalioppaan vastustajat saamassa Ulvilassa yksiselitteisen vastauksen - Satakunta - Satakunnan Kansa

Seksuaalioppaan vastustajat saamassa Ulvilassa yksiselitteisen vastauksen

Opettaja ja viime kädessä koulun rehtori päättävät opetuksessa käytettävästä materiaalista.

Pitkäaikainen kristillisdemokraattien kaupunginvaltuutettu Mario Heinilä vastusti Ulvilan Yhteiskoulun käytössä olevan seksuaalikasvatusoppaan jakamista nuorille. Arkistokuva.

14.1. 12:43 | Päivitetty 14.1. 15:42

Ulvila

Ulvilan sivistystoimessa ei aiota muuttaa koululaisten seksuaalikasvatusperiaatteita Muuttuva keho ja seksuaalisuus -oppaan poistoa vaatineiden valtuutettujen aloitteen takia.

Mario Heinilän (kd.), Minna Koivusen (ps.) ja Mari-Anna Stålnacken (kd.) valtuustoaloitteessa vaadittiin Ulvilan Yhteiskoulun käytössä olevan oppaan poistamista yläkoulun opetusmateriaaleista, koska aloitteen tekijöiden mielestä se on vahingollinen nuorille.

Sivistystoimi muistuttaa, että koulujen ja oppilaitosten seksuaalikasvatukselle on selvä tarve nykypäivänä. Jos lapsi ei saa kokonaisvaltaista, tutkittuun tietoon pohjautuvaa seksuaalikasvatusta, seksuaalisuuteen liittyvät mallit ja uskomukset opitaan joka tapauksessa jostain.

Opettaja ja viime kädessä koulun rehtori päättävät opetuksen totuttamisesta ja siinä käytettävistä materiaaleista virkavastuullaan.

Ulvilan nuorisovaltuusto käsitteli joulukuisessa kokouksessaan oppaan. Ulvilan nuorisovaltuustolla ei ollut mitään huomautettavaa oppaan sisältöihin.

Vastausta aloitteeseen käsitellään Ulvilan sivistyslautakunnassa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut