Jyrki Peltomaa jättää Huittisten kaupunginjohtajan tehtävät - Satakunta - Satakunnan Kansa

Jyrki Peltomaa jättää Huittisten kaupunginjohtajan tehtävät: ”Ostan itselleni vapaa-aikaa”

Peltomaa on ollut Huittisten kaupunginjohtajana 22 vuotta.

Jyrki Peltomaa katsoo, että 32 vuotta kuntajohtajana on riittävästi yhdelle miehelle. Huittisista hän ei kuitenkaan aio muuttaa minnekään.

11.1. 9:34

Huittisten kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa, 60, jättää kaupunginjohtajan tehtävät.

Peltomaa siirtyy osittaiselle varhennetulle vanhuuseläkkeelle 1. kesäkuuta.

Peltomaa on ollut Huittisten kaupunginjohtajana yli 22 vuotta. Huittisiin hän muutti Sallan kunnanjohtajan virasta vuonna 1999.

Peltomaa kertoo, ettei hänen irtisanoutumiseensa liity mitään dramatiikkaa, jaksamis- tai terveysongelmaa eikä ristiriitatilanteita.

”Ei minulla ole mitään työntöä täältä eikä paineita lähteä. Maaliskuussa tulee lähes 32 vuotta kuntajohtajana täyteen, se riittää yhdelle miehelle. Parempi antaa tuoreille voimille tilaa”, Peltomaa sanoo.

Peltomaa kertoo pohtineensa ratkaisuaan jo toista vuotta. Tarkkaan asiaa pohdittuaan hän päätti jäädä virastaan heti kun se on mahdollista. Hän täyttää toukokuussa 61 vuotta.

”Nyt on oikea aika aloittaa kolmas elämänvaihe.”

Eläkepäiviksi Peltomaalla ei ole suuria suunnitelmia.

Hän kertoo ostavansa ratkaisullaan itselleen lisää vapaa-aikaa. Kesäkuusta lähtien hänellä on entistä enemmän aikaa harrastuksille, joista tärkeimmät ovat rumpujen soitto ja kuntoilu.

Peltomaa tunnetaan myös ahkerana lukijana ja opiskelijana. Vuosina 2006–2008 hän opiskeli Turun yliopistossa oikeustieteen maisteriksi ja Sallassa ollessaan hallintotieteiden maisteriksi. Uusia tavoitteita hän ei kuitenkaan enää aio ottaa.

Kaupunginjohtaja esittää 24. tammikuuta kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, että Huittisten kaupunginjohtajan virka pannaan julkiseen hakuun.

Peltomaa kertoo olevansa töissä loppuun asti eli toukokuun loppuun saakka.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut