Samk sai uuden koulutusvastuun – Satakunnassa aletaan kouluttaa tieto- ja viestintätekniikan insinöörejä - Satakunta - Satakunnan Kansa

Samk sai uuden koulutusvastuun – Satakunnassa aletaan kouluttaa tieto- ja viestintätekniikan insinöörejä

Samk sai hakemansa tietotekniikan koulutusvastuun. Uudella koulutusvastuulla ei tavoitella aloituspaikkojen merkittävää lisäystä.

Samk sai uuden koulutusvastuun. Jatkossa Satakunnassa koulutetaan tieto- ja viestintätekniikan insinöörejä.

10.1. 17:54

Pori

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen on linjannut, että Satakunnan ammattikorkeakoululle (Samk) myönnetään uutena koulutusvastuuna tieto- ja viestintätekniikan amk-tutkinto, Samk tiedottaa. Koulutuksesta valmistuu insinöörejä.

Uusi koulutusvastuu on tärkeä osa Satakunnan ohjelmisto-, automaatio- ja robotiikka-alan yritysten tietotekniikan osaajien työvoima- ja osaamispulan ratkaisemista, tiedotteessa kerrotaan.

Satakuntaan on 2000-luvulla rakentunut Suomen suurin automaatio- ja robotiikka-alan keskittymä. Maakunnassa on yli sata automaatio-, robotti-, tekoäly-, sensori- ja IoT-yritystä, jotka ovat mukana Robocoast-verkostossa.

Automaatio- ja robotiikka-alan liikevaihto on kymmenen vuoden aikana kasvanut 64 prosenttia ja henkilöstön määrä vastaavasti lähes 80 prosenttia.

Uudella koulutusvastuulla Samk ei tavoittele aloituspaikkojen merkittävää lisäystä. Koulutusten uudelleen kohdentamisella koulutuskokonaisuus saadaan vastaamaan sekä alueen yritysten että opiskelemaan hakeutuvien tarpeita.

”Tieto- ja viestintätekniikan amk-insinöörit ovat maakunnan yrityksille ja organisaatiolle tärkeitä osaajia. Pystymme suuntaamaan olemassa olevaa koulutusta nopeallakin aikataululla vastaamaan uutta koulutusvastuuta”, Samkin rehtori Jari Multisilta sanoo tiedotteessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut