Raumalla osa puolueista jäi ilman vaalimainospaikkoja - Satakunta - Satakunnan Kansa

Raumalla osa puolueista jäi ilman vaalimainospaikkoja – kaupunki järjestää pikatahdilla lisää telineitä

Ulkomainontapaikoilla kahdeksan julistepaikkaa. Ehdokkaita 13 puolueelta ja ryhmittymältä.

Kaupungin keskustassa Nortamonkadulla mainostelineissä kaikki julistepaikat ovat täynnä. Esillä on kahdeksan puolueen mainokset.

10.1. 13:59

Rauma

Kaupungin järjestämiä ulkomainospaikkoja ei ole Raumalla riittänyt kaikille ehdokkaita aluevaaleihin ehdokkaita asettaneille puolueille. Kaupungin järjestämissä mainostelineissä on kahdeksan julistepaikkaa, mutta ehdokasryhmiä on Satakunnan vaalipiirissä 13.

Nyt onkin käynyt niin, että nopeimmat ovat saaneet mainospaikan ja osa on jäänyt paitsi. Aluevaalien ennakkoäänestys alkaa 12. tammikuuta.

Kaupungin lakimies, Rauman keskusvaalilautakunnan sihteeri Katri Ranta-Eskola kertoo julistepaikkojen täyttymisestä tullee palautetta. Yhteyttä on ottanut muun muassa Liike Nyt -puolueen edustajat.

Ranta-Eskola sanoo korjauksen olevan vireillä ja mainospaikoille on määrä toimittaa nopealla aikataululla riittävä määrä ulkomainostelineitä.

Rauman tekninen valiokunta teki 7. joulukuuta päätökset aluevaalien ulkomainonnan järjestämisestä. Raumalla on kaupunki perinteisesti järjestänyt keskitetysti mainostelineet ja -paikat puolueiden käyttöön.

Aluevaalien 2022 mainonnan järjestäminen perustui 2021 kuntavaalien noudatettuun käytäntöön. Mainostelineitä varauduttiin asettamaan 18 paikkaan eri puolille kaupunkia niin, että mainonta voidaan aloittaa 5. tammikuuta.

Teknisen valiokunnan päätöksessä jäi avoimeksi telineisiin varattavien julistepaikkojen määrä. Se piti ratkaista, kun ehdokkaita asettavien puolueiden ja ryhmien lopullinen määrä selviää.

Mainospaikoille pystytettiin kaksi telinettä, joissa on yhteensä kahdeksan paikkaa, jotka eivät siis riitä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut