Rauma kuntien imagotutkimuksen kärkikymmenikössä - Satakunta - Satakunnan Kansa

Rauma kuntien imagotutkimuksen kärkikymmenikössä

Seinäjoki, Kaarina ja Tampere mitalikolmikkona.

Rauma on aiempien vuosien tapaan saanut elinkeinoelämän johtotasolta korkeat arvosanat. Suomen kaupunkien imagovertailussa Rauma on sijalla viisi.

10.1. 10:33

Rauma

Rauma on säilyttänyt korkean sijoituksensa Taloustutkimus Oy:n kaupunkipaikkakuntien vuosittaisessa imagotutkimuksessa.

Rauma sijoittui viidenneksi kyselytutkimuksessa, jolla mitataan elinkeinoelämän näkemyksiä kaupungeista. Seurantatutkimuksessa on mukana 36 yli 30 000 asukkaan kaupunkia.

Kärkikolmikkona kyselytutkimuksessa ovat Seinäjoki, Kaarina ja Tampere. Rauman edellä neljännellä sijalla on Nurmijärvi.

”Vuonna 2020 Rauman sijoitus oli neljäs. Vaikka sijoitus putosi yhden pykälän, kokonaisvaikutelman keskiarvo kasvoi. Erityisen ylpeitä olemme hyvästä tuloksesta yrittäjämyönteisyyteen ja elinvoimaisuuteen liittyvissä arvioissa. Tästä on hyvä jatkaa”, kaupunkikehitysjohtaja Satu Saarinen toteaa Rauman kaupungin tiedotteessa.

Rauma on kokonaisvaikutelmaltaan edelleen selkeästi oman vertailuryhmänsä kärjessä. Rauman vertailuryhmään kuuluvat alueellisesti samantapaisessa asemassa olevat Hyvinkää, Kerava, Kokkola, Kouvola, Porvoo ja Salo.

Raumalaiset yritykset ovat vertailukaupunkien yrityksiä halukkaampia suosittelemaan Raumaa muille. Suosittelemiseen antavat aihetta muun muassa toimiva yhteistyö, positiivinen suhtautuminen asioiden valmisteluun, vahva teollinen ja laaja teknologiaosaaminen sekä suuryritysten tulevaisuuden näkymät.

Taloustutkimus toteuttaa vuosittain Kuntien imago -tutkimuksen puhelininformoituna verkkokyselynä. Tutkimuksessa selvitetään kuntien alueella toimivien yritysten toimitus- ja talousjohtajien mielipiteitä kunnista, joissa heidän edustamallaan yrityksellä on toimintaa.

Mukana tutkimuksessa on Suomen 36 suurinta kaupunkia ja kuntaa. Elo-marraskuussa 2021 tehtyyn tutkimukseen vastasi 1727 yrityselämän edustajaa

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut