Näin satakuntalaiset kunnat ovat ilmoittaneet aloittavansa opetuksen maanantaina - Satakunta - Satakunnan Kansa

Näin satakuntalaiset kunnat ovat ilmoittaneet aloittavansa opetuksen maanantaina

Valtaosa kunnista ilmoitti jo aloittavansa lähiopetuksessa 10. tammikuuta.

Opetus alkaa Satakunnassa maanantaina 10. tammikuuta joulutauon jälkeen.

7.1. 16:30 | Päivitetty 8.1. 18:53

Satakunta

Ainakin Eurassa, Pomarkussa, Harjavallassa, Raumalla, Ulvilassa, Porissa, Merikarvialla, Eurajoella, Huittisissa, Siikaisissa, Säkylässä, Nakkilassa, Kokemäellä ja Jämijärvellä palataan kouluun lähiopetuksessa maanantaina 10. tammikuuta, kertovat toistaiseksi saadut tiedot.

Harjavallan kaupungin tiedotteen mukaan kunnassa toimitaan ”muiden satakuntalaisten kuntien tavalla”.

Porissa, Merikarvialla ja Ulvilassa kevätlukukausi alkaa lähiopetuksessa maanantaina, kunnat tiedottivat yhteisesti perjantaina illansuussa.

Poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin voidaan siirtyä väliaikaisesti, mikäli paikallinen koronatilanne niin vaatii, kerrotaan tiedotteessa.

Maskisuositus koskee oppilaita 3. vuosiluokasta ylöspäin sekä henkilökuntaa.

Porin sivistysjohtaja Esa Kohtamäki toivoi torstaina, että lukukausi voitaisiin aloittaa lähiopetuksessa valtiovallan väläyttämistä etäkoulumahdollisuuksista huolimatta.

”Harmittaa, että tieto tulee näin myöhässä. Jos siirrytään etäkouluun, se aiheuttaa monenlaisia ongelmia. Pieniä oppilaita ja erityisen tuen oppilaita ei voida siirtää etäopetukseen. Lisäksi ruokailun järjestäminen 7 500 oppilaalle näin nopealla aikataululla on hankalaa. Tukuilla ei ole yhtäkkiä niin montaa kuivapakettia jakaa pusseihin”, Kohtamäki sanoi torstaina.

Lue lisää: Koulutyö Porin kouluissa alkaa maanantaina normaalisti

Lue lisää: Suurten kaupunkien sivistysjohtajat: ”Emme kannata etäkouluun siirtymistä” – Etäkouluun siirtyminen aiheuttaisi Porissa haasteita, vaikka siihen on varauduttu

Myöhemmin torstaina illalla Kohtamäki oli osa suurimpien kaupunkien sivistys- ja koulutusjohtajien joukkoa, jotka julkaisivat tiedotteen, jossa ilmoittivat, että eivät kannata etäopetukseen siirtymistä maanantaina.

Ulvilassa sivistysjohtaja Kimmo Vepsä purki tuntojaan Facebookissa aiemmin perjantaina ja ilmoitti samalla, että kunnassa aloitetaan maanantaina lähiopetuksessa.

”Ei se vaan toimi niin, että perjantaina iltapäivällä ministeriryhmä kokoontuu pohtimaan, mitä kunnissa maanantaina koulun kanssa tehdään”, Vepsä sanoi.

Lue lisää: Toimialajohtaja koulujen etäopetuksesta: ”Tosi tuskallista tehdä päätöksiä näillä eväillä”

Merikarvia tiedotti aiemmin perjantaina, että esi- ja perusopetus sekä lukio aloittavat maanantaina normaalisti lähiopetuksessa, . Koulukyyditykset toimivat myös normaalisti.

Pomarkussa aloitetaan esi- ja perusopetus sekä lukion opetus normaalisti lähiopetuksessa maanantaina, kunta tiedotti perjantaina illalla.

Perheille lähetetään vielä tarkempi viesti Wilma-palvelussa. Jos ohjeistus muuttuu, Pomarkun kunta kertoo tiedottavansa muutoksista.

Harjavallan päiväkodit ja koulut aloittavat lähiopetuksessa maanantaina, kuten muutkin satakuntalaiset kunnat, tiedotti Harjavallan kaupunki perjantaina illansuussa.

Eura tiedotti hieman ennen iltayhdeksää perjantaina, että kunnassa alkaa normaalisti lähiopetus maanantaina.

Raumalla kevätlukukausi alkaa esiopetuksessa, peruskouluissa, lukiossa ja taiteen perusopetuksessa lähiopetuksena.

Rauman kaupungin mukaan ”poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin voidaan siirtyä väliaikaisesti, mikäli paikallinen koronatilanne niin vaatii”.

– Arvio turvallisesta opetuksen järjestämisestä ja etäopetukseen siirtymisestä tehdään aina yhteistyössä terveysviranomaisten kanssa. Etäopetukseen voidaan siirtyä tarvittaessa yhdessä tai useammassa koulussa, Rauman toimialajohtaja Soile Strander kertoo tiedotteessa.

Raumalla etäopetus ei koskisi vuosiluokkien 1–3 oppilaita eikä erityisen tuen ja valmistavan opetuksen oppilaita.

Iltapäiväkerhotoimintaa 1-.2. -luokkalaisille järjestetään tammikuun ajan ulkotiloissa.

– Isoja yhteistilaisuuksia, koulujen välisiä urheilukilpailuja tai turnauksia ei toistaiseksi järjestetä. Kulttuurikasvatussuunnitelman mukaisista vierailuista tiedotetaan myöhemmin, opetus- ja nuorisojohtaja Hanna Viljanen-Lehto kertoo.

Eurajoki tiedottaa, että kunnan varhaiskasvatus jatkaa toimintaansa kuten tähänkin asti.

Esiopetus, perusopetus ja lukio alkavat kunnassa lähiopetuksena. Perusopetuksessa on laaja maskisuositus 3.–9. -luokkalaisille ja lukiossa. Etäyhteyksiä voidaan käyttää yksittäisillä oppitunneilla.

Kunta ei toistaiseksi järjestä uimaopetusta.

Aamu- ja iltapäivätoiminta järjestetään kuten aiemminkin. Kerhot alkavat helmikuun alussa.

Huittisten perusopetus ja lukio alkaa lähiopetuksessa.

Kouluissa ja oppilaitoksissa on voimassa laaja maskisuositus 3. luokkien oppilaista alkaen.

Jämijärvi tiedotti perjantaina, että kunta aloittaa näillä näkymin perusopetuksen lähiopetuksessa ja maskeja 3. luokasta alkaen suositellen. Kuitenkin kunta sanoo, että ”etäopetukseen varaudutaan, koska valtioneuvosto saattaa linjata asiasta 7. tammikuuta.”

Siikaisissa yhtenäiskoulun opetus alkaa lähiopetuksessa. Koulun maskisuosituksen ikäraja laskee koskemaan oppilaita kolmannesta luokasta ylöspäin.

Rehtori tiedottaa lisää vanhemmille Wilman välityksellä.

Säkylä tiedotti koulun alkamisesta lähiopetuksessa maanantaina myöhään perjantai-iltana. Kunta oli odottanut Satakunnan alueellisen tartuntatautien työryhmän (ATTR) suositusta ennen tiedottamista.

Nakkila tiedotti perjantaina oppilaille ja huoltajille suoraan, että koulut alkavat normaalisti lähiopetuksessa.

Kokemäki tiedotti perjantaina Wilmassa, kaupungin nettisivuilla ja sosiaalisen median kanavissa, että koulut jatkuvat lähiopetuksessa. Varhaiskasvatus järjestetään Kokemäellä mahdollisuuksien mukaan niin, ettei ryhmiä sekoiteta tai yhdistetä keskenään. Myös perusopetuksessa ryhmät pyritään pitämään erillään. Yli 10-vuotiailla on maskisuositus.

Toistaiseksi erilliseen tiedotteeseen pohjautuvaa tietoa puolin tai toisin ei ole seuraavista kunnista: Kankaanpää ja Karvia.

Kuntien tiedottamiseen vaikuttanee tapahtumien ajankohta, joka osuu loppiaispyhän jälkeiselle perjantaille.

Päivitetty 7.1.2022 kello 16.48 ja kello 16.54: Lisätty Merikarvian ja Eurajoen tiedot.

Päivitetty 7.1.2022 kello 17.24: Lisätty Huittisten ja Jämijärven tiedot.

Päivitetty 7.1.2022 kello 17.40: Lisätty kunnat, joista tietoa ei ole.

Päivitetty 7.1.2022 kello 19.05: Lisätty tietoja Porin, Ulvilan ja Merikarvian tiedotteesta.

Päivitetty 7.1.2022 kello 19.26: Lisätty Pomarkun tiedot.

Päivitetty 7.1.2022 kello 20.34 ja 20.43 ja 20.45: Lisätty Harjavallan ja Euran ja Siikaisten tiedot.

Päivitetty 7.1.2022 kello 21.20: Lisätty Säkylän tiedot.

Päivitetty 8.1.2022 kello 15.07: Lisätty Nakkilan tiedot.

Päivitetty 8.1.2022 kello 18.53: Lisätty Kokemäen tiedot.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut