Porissa odotetaan jännityksellä päätöstä etäkouluun siirtymisestä – ”On tiedossa, että suurten kaupunkien sivistysjohtajat tapaavat ministeriä perjantaina” - Satakunta - Satakunnan Kansa

Suurten kaupunkien sivistysjohtajat: ”Emme kannata etäkouluun siirtymistä” – Etäkouluun siirtyminen aiheuttaisi Porissa haasteita, vaikka siihen on varauduttu

 Porin sivistystoimialan johtaja Esa Kohtamäki totesi torstaina aamulla, että Porissa on periaatteessa valmius siirtyä etäkouluun, jos valtiovalta niin päättää. Tilanne eli päivän aikana, ja torstai-iltana hän oli mukana allekirjoittamassa suurten kaupunkien sivistysjohtajien etäkoulua vastustavaa kannanottoa.

Etäkouluun siirtyminen näin nopealla aikataululla olisi Porin sivistystoimialan johtajan Esa Kohtamäen mukaan hankalaa. Arkistokuva.

6.1. 12:59

Pori

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila kertoi keskiviikkona Ylelle, että STM ehdottaa koulujen kevätlukukauden aloittamista etäopetuksella.

Mahdollisesta etäkouluun siirtymisestä päättää koronaministerityöryhmä, jonka puheenjohtajana toimii perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.).

Porissa päätöstä odotettiin torstaiaamuna epävarmoissa tunnelmissa.

”On tiedossa, että suurten kaupunkien sivistysjohtajat tapaavat ministeriä huomenna (perjantaina) ja käyvät keskusteluja. Sen jälkeen minäkin saan tietoa, mitä ollaan päättämässä”, Porin sivistystoimialan johtaja Esa Kohtamäki kertoi aamun tiedoin.

”Harmittaa, että tieto tulee näin myöhässä.”

Kohtamäki sanoi silloin, että näyttää siltä, että etäkouluun saatetaan siirtyä. Henkilökohtaisesti Kohtamäki toivoi, että lukukausi voitaisiin aloittaa lähiopetuksessa.

”Harmittaa, että tieto tulee näin myöhässä. Jos siirrytään etäkouluun, se aiheuttaa monenlaisia ongelmia. Pieniä oppilaita ja erityisen tuen oppilaita ei voida siirtää etäopetukseen. Lisäksi ruokailun järjestäminen 7 500 oppilaalle näin nopealla aikataululla on hankalaa. Tukuilla ei ole yhtäkkiä niin montaa kuivapakettia jakaa pusseihin”, Kohtamäki sanoi.

Vaikka päätöksiä tehdään nyt nopealla aikataululla, etäkoulun mahdollisuus on ollut läsnä jo joululoman alussa. Kohtamäki sanoi torstaiaamuna, että Porissa oppilaat ovat ottaneet joululomalle työvälineitä kotiin mukaan.

”Opetus saadaan kyllä nopeasti järjestymään, mutta ruokailu aiheuttaa haasteita.”

Kohtamäki kertoi, että Porissa oli jo sovittu perjantaille tapaamisia ja palavereita, jotka liittyvät etäkouluun siirtymiseen.

”Täytyy rauhassa odottaa perjantaihin. Käytännön asioiden hoitamiseen on varauduttu, jos määräys tulee.”

Torstai-iltana suurten kaupunkien opetuksesta vastaavat johtajat lähettivät mediatiedotteen, jossa he kertoivat, että eivät kannata siirtymistä etäopetukseen maanantaina.

Tiedotteen olivat allekirjoittaneet Helsingin, Espoon, Tampereen, Vantaan, Oulun, Turun, Jyväskylän, Lahden ja Porin opetuksesta vastaavat johtajat.

”Aikataulu on tiukka eikä ole esitetty sellaisia perusteita THL:n tai tartuntataudeista vastaavien lääkäreiden taholta, että etäopetuksesta olisi merkittävää hyötyä. Sitä vastoin etäopetuksesta aiheutuvat haitat lasten ja nuorten oppimiseen ja hyvinvointiin ovat melkoisen suuria”, tiedotteessa sanottiin.

Päivitetty otsikkoa, ingressiä ja jutun loppua 6.1.2022 kello 20.39: Lisätty sivistysjohtajien tiedotteesta tietoja.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut