Olkiluoto 3 -voimalalle lupa tehonkorotukseen - Satakunta - Satakunnan Kansa

Olkiluoto 3 -voimalalle lupa tehonkorotukseen

STUK: Voimalaitos toimii suunnitellusti. Seuraavina portaina 30 ja 60 prosentin tehotasot.

Olkiluoto 3:n reaktori käynnistettiin 21. joulukuuta. Lämpötehoa nostetaan vähitellen. Sähköntuotannon aloitus on tavoitteena tammikuun kuluessa.

4.1. 17:38

Eurajoki

Teollisuuden Voima Oyj:n Olkiluoto 3 -ydinvoimalan käynnistys ja tehotason nosto on etenemässä suunnitellusti.

Säteilyturvakeskus (STUK) antoi tiistaina 4.tammikuuta TVO:lle luvan nostaa Olkiluodon uuden ydinvoimalaitosyksikön teho yli viiden prosentin sen täydestä 4 300 megawatin lämpötehosta.

Olkiluodon ydinvoimalaitoksen kolmosyksikkö käynnistettiin eli sen polttoaine tehtiin ensimmäisen kerran kriittiseksi 21. joulukuuta 2021.

Säteilyturvakeskus kertoo tiedotteessaan, että käynnistyksen jälkeen TVO:n yhdessä laitostoimittajan kanssa tekemät pientehokokeet osoittivat, että laitos toimii suunnitellulla tavalla.

Projektipäällikkö Essi Vanhanen Säteilyturvakeskuksesta sanoo, ettei voimalan käytössä ole tullut esiin turvallisuuden kannalta merkittäviä poikkeamia.

STUK on tarkastanut käyttöönoton ja voimalaitoksen kokeiden suunnitelmat, seurasi kokeita paikan päällä ja kävi läpi niiden tulokset. STUK jatkaa tehonnoston ja sen yhteydessä tehtävien kokeiden valvontaa laitospaikalla.

Seuraavan kerran TVO tarvitsee STUKilta luvan, kun se nostaa reaktorin tehon yli 30 prosentin täydestä tehosta. Sitä ennen laitos on jo aloittanut sähköntuotannon. STUK antaa luvan myös tehon nostamiseen yli 60 prosentin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut