Olkiluodon ydinvoimaloista kuudesosa Suomen sähköstä - Satakunta - Satakunnan Kansa

Olkiluodon ydinvoimaloista kuudesosa Suomen sähköstä

Voimalaitosten käyttökerroin aiempien vuosien tapaan korkea 92,8 prosenttia.

Olkiluoto 3 -voimalan (etualalla) säännöllisen sähköntuotannon käynnistyminen nostaa TVO:n voimaloiden osuuden jo lähes kolmasosaan Suomen sähköntuotannosta.

4.1. 15:17

Eurajoki

Teollisuuden Voima Oyj:n (TVO) Olkiluoto 1- ja 2- ydinvoimalat saavuttivat aiempien vuosien tapaan korkean käyttökertoimen ja tuottivat viime vuonna 14,4 terawattituntia (miljardia kilowattituntia) sähköä.

Olkiluodon kahden ydinvoimalan tuotanto kattoi koko Suomen sähkönkulutuksesta noin kuudesosan. Voimalaitosten yhteinen käyttökerroin oli 92,8 prosenttia.

Olkiluoto 1 tuotti sähköä 7,4 miljardia kilowattituntia ja sen käyttökerroin oli 95,1 prosenttia. Olkiluoto 2 -laitosyksikön tuotantotulos oli 7,0 miljardia kilowattituntia ja käyttökerroin 90,4 prosenttia.

TVO käynnisti joulukuussa Olkiluoto 3 -voimalaitoksen reaktorin. Suunnitelmana on, että sähköntuotanto alkaa kuluvan tammikuun lopussa ja voimalaitos liitetään valtakunnan sähköverkkoon.

Kevään ajan Olkiluoto 3 tuottaa sähköä vaihtelevin tehoin. Säännöllinen tuotanto alkaa kesällä 2022.

Olkiluoto 3:n säännöllisen sähköntuotannon käynnistyessä Olkiluodossa tuotetaan tulevaisuudessa lähes kolmasosa Suomen sähköstä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut