Lukija kysyy: ”Pitääkö keskeinen kevyen liikenteen väylä todella sulkea koko vuodeksi Pohjois-Porissa?” - Satakunta - Satakunnan Kansa

Lukija kysyy: ”Pitääkö keskeinen kevyen liikenteen väylä todella sulkea koko vuodeksi Pohjois-Porissa?”

Karttaan punaisella merkitty kevyen liikenteen väylä suljetaan maanantaina liikenteeltä. Alueelle tulee kuvan mukaisesti merkittäviä uusia liikennejärjestelyjä.

4.1. 15:18

Pori

Pohjois-Porin monitoimitalon ympäristön infran rakentaminen alkaa ensi viikolla ja siitä aiheutuu liikennejärjestelyjä.

Tuulikylästä Pappilanpuistikkoon kulkeva jalankulku- ja pyörätie välillä Tuulikyläntie–Keisarinviitantie suljetaan koko työmaan ajaksi ensi maanantaista 10. tammikuuta alkaen.

Lukija kysyy, pitääkö Tuulikylän keskeinen kevyen liikenteen väylä sulkea ja siten pidentää yläkoululaisten koulumatkaa merkittävästi tosiaankin koko vuoden ajaksi, jonka rakentamisen on arvioitu kestävän.

”Turvallisuuden vuoksi pitää”, sanoo Porin kaupungin rakennuttajarakennusmestari Jari Lehesvuori.

Alueella tehdään hänen mukaansa niin isoja rakennustöitä, että kulkijoiden turvallisuutta ei pystyttäisi takaamaan.

Nykyinen kevytväylä kaivetaan ensinnäkin mainitulta väliltä kokonaan ylös, koska sen pohja ei kestäisi tulevia vaatimuksia. Välille tulee jatkossa myös ajorata, ja sen vierelle rakennetaan uusi kevyen liikenteen väylä, Lehesvuori selvittää.

Monitoimitalon kohdalle rakennetaan myös kaksi kaksi kevyen liikenteen alikulkua. Kaivannot tulevat olemaan jopa viiden metrin syvyisiä.

”Turvallisuuden hintana kymmenen minuutin lisämatka ei mielestäni ole kohtuuton. Jos yhdenkin yläkoululaisen tai yhtä lailla muun kulkijan jalka tai pyörä jää telaketjun väliin, on kymmenen minuutin säästöstä tullut liian kallista”, Jari Lehesvuori toteaa.

Jotta väli voitaisiin pitää jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käytössä koko ajan, jouduttaisiin rakentamaan kauemmas kokonaan uusi väliaikainen väylä. Työtä vaikeuttaisi ja kustannuksia lisäisi muun muassa alueella olevan ison ojan ylittäminen.

Nyt purettava kevytväylä Tuulikylästä Pappilanpuistikkoon rakentuu jatkossa jonkin verran eri kohtaan kuin nyt. Sen viereinen uusi ajorata tulee Toejoen asuinalueen puolelle ja kevytväylä pellon puolelle.

Lue lisää: Pohjois-Porin monitoimitalon ympäristön infran rakentaminen alkaa – vaikuttaa liikennejärjestelyihin

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut