Porin perusturvan sairaalapalveluiden ja Satasairaalan vierailuohjeita yhtenäistettiin - Satakunta - Satakunnan Kansa

Porin perusturvan sairaalapalveluiden ja Satasairaalan vierailuohjeita yhtenäistettiin

Jatkossa potilas voi ottaa vieraita vastaan vain kerran päivässä puolen tunnin ajan. Vieraita voi olla korkeintaan kaksi kerrallaan.

31.12.2021 15:08

Pori

Porin perusturvan ja Satasairaalan sairaalapalveluiden vierailuohjeet ovat vastaisuudessa yhtenevät, Porin kaupunki tiedottaa. Ohjeet olivat jo ennestään lähes samanlaiset. Muutos aiempaan perusturvassa on, että potilas voi ottaa vieraita vastaan vain kerran päivässä puolen tunnin ajan. Vierailulla voi olla korkeintaan kaksi vierasta kerrallaan.

Sairaalassa voi vierailla vain terveenä ja oireettomana. Vieraalla ei saa olla edes lieviä hengitysinfektio-oireita, eikä pahoinvointia, oksentelua tai ripulointia. Sairaalassa ei voi vierailla, jos on määrätty koronavirustartunnan vuoksi eristykseen tai koronavirukselle altistumisen vuoksi karanteeniin. Vierailua ei saa tehdä, jos odottaa koronavirustestin tulosta tai koronasovellus eli koronavilkku on hälyttänyt. Maskia tai suu-nenäsuojusta suositellaan käyttämään jo saapuessa sairaalaan.

Yksikön henkilökunnalle tulee ilmoittautua ensin. Henkilökunnan ohjeita suojaimien ja käsihuuhteen käytöstä sekä turvavälien säilyttämisestä tulee noudattaa. Vierailijan nimi ja asuinpaikkakunta kirjataan ylös.

Viikonlopun ja pyhäpäivien vierailuaika sairaalapalvelujen osastoilla Porin Maantiekadulla, Ulvilassa ja Noormarkussa on klo 12–16, arkisin vierailuaika on klo 12-19. Asumispalveluiden vierailukäytänteet säilyvät ennallaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut