Rauman kaupunki varautuu UPM:n lakon vaikutuksiin – kaukolämmön käyttöä rajoitetaan kaupungin tiloissa ja katujen sulatuksessa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Rauman kaupunki varautuu UPM:n lakon vaikutuksiin – kaukolämmön käyttöä rajoitetaan kaupungin tiloissa ja katujen sulatuksessa

Energiansäästötoimet tulevat koskemaan myös Rauman kaupungintaloa. Kuvassa kaupungintalon vanha osa Rauman valotaideviikolla viime tammikuussa.

31.12.2021 11:57

Rauma

Rauman kaupunki kertoo tiedotteessaan käynnistäneensä varautumistoimenpiteet UPM:n Rauman tehtaalla mahdollisesti lauantaina 1.1.2022 käynnistyvään lakkoon. Alkaessaan lakko tulee vaikuttamaan kaukolämmön toimituksiin.

Lue lisää: Paperiliiton puheenjohtaja STT:lle: Lakko UPM:n tehtailla alkamassa huomenna – tehtaiden alasajo aloitettu

Perjantaina 31.12.2021 kello 8 on Raumalla aloitettu energiansäästötoimenpiteet, joilla rajoitetaan kaupungin toimipaikkojen ja liikuntatilojen ilmastointeja ja lämpötiloja. Toimenpiteet koskevat kaupungintaloa, kouluja, SAMKin ja WinNovan tiloja, jäähallia, talviharjoitteluhallia, Uotilan palloiluhallia, Otan monitoimisalia ja huoltorakennusta, Isometsän tiloja, kulttuuritalo Posellia ja Kuovin nuorisotaloa.

Jos ulkolämpötila on alle 10 miinusastetta, kiinteistöjen ilmanvaihtokoneet toimivat 30–50 prosentin teholla. Ilmanvaihtokoneet sammutetaan, kun pakkasta on yli 10 miinusastetta.

Talviharjoitteluhallin sisälämpötila lasketaan 15 asteesta 12 asteeseen. Jäähallin aulatilojen ilmastointitehot asetetaan minimiin. Tyhjänä olevasta Nanun koulusta kytketään lämpö kokonaan pois.

Vanhan Rauman katujen sulanapitojärjestelmä on ajettu minimienergiatilaan. Mahdollisten lumisateiden aikana kadut eivät sula normaaliin tapaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut