Raumalla voi nähdä yhdeksän taiteilijan valotaidetta - Satakunta - Satakunnan Kansa

Rauman valotaidetapahtumasta julkaistiin kartta - näin näet kaikki kymmenen kohdetta

Arkistokuva. Tommi Löytty loi viime vuonna värin ja valon tanssin Rauman kaupungintalon vanhaan osaan.

2.1. 20:39

Toista kertaa Raumalla järjestettävässä Lumen-valotaidetapahtumassa joudutaan tänäkin vuonna ottamaan huomioon koronarajoitukset.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki teokset ja valaisukohteet on sijoiteltu ulos väljille alueille, mikä mahdollistaa teosten katselemisen ilman tungosta ja väkijoukkoja.

Järjestäjät suosittelevat, että reitillä kannattaa kulkea jalkaisin jolloin jokainen teos on mahdollista nähdä kunnolla. Keskustan katuja ei ole suljettu ajoneuvoliikenteeltä valotaidetapahtuman aikana.

Valotaideteokset ja valaisukohteet nähdään Rauman keskustassa reitillä, joka alkaa Pyhän Ristin kirkolta ja etenee kauppatorin kautta Anundilanaukiolle ja Rauman kaupungintalon sisäpihalle.

Teosten lisäksi kaupungin tuttujen maamerkkien julkisivuja ja rakennusten pintoja valaistaan ja kaupunkikuvaan tuodaan valoa monessa eri muodossa.

Lumenin kohdekartta, teokset tekijätietoineen ja valaisukohteet löytyvät tapahtuman nettisivulta lumenrauma.fi.

Tapahtumaan on kuratoitu valo- ja mediataidetta, valoveistoksia, videomappauksia ja installaatioita yhdeksältä taiteilijalta. Lumenin teema on tänä vuonna Yhteys.

Valotaidetapahtuman taiteilijat ovat Simo Rouhiainen, Mollu Heino, Camillo Sanchez & Niko Tiainen, Elisa Hillgen, Juan Kasari, Toini Nissinen, Antti Kulmala ja Tero Jartti & VarjoLUX.

Rauman Energian ja Osuuskauppa Keulan järjestämä Lumen-valotaidetapahtuma on Rauman keskustassa yhdeksän päivän ajan 7.–15.1.2022 kello 17-22.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut