Susien metsästys 2021: Satakunnan metsästysluvat - Satakunta - Satakunnan Kansa

Suden metsästyslupia myönnettiin Pohjois-Satakunnan alueelle – Kauhajoki-Karvian Lauhanvuoren laumasta saa kaataa viisi sutta

Lupia suden kannanhoidolliseen metsästykseen jaettiin 18 kappaletta.

Susien kannanhoidolliseen metsästykseen myönnettiin lupia 18 kappaletta.

29.12.2021 12:11

Karvia

Riistakeskus on myöntänyt metsästysluvat viidelle sudelle osittain Satakunnan alueella liikkuvaan susilaumaan.

Viisi sutta saa kaataa niin sanotusta Lauhanvuoren laumasta, joka liikkuu Kauhajoki-Karvian alueella.

Satakunnasta lupia suden kannanhoidolliseen metsästykseen oli haettu yhteensä 17 sudelle neljällä eri hakemuksella.

Lupia oli koko Suomeen haettu yhteensä 168 sudelle, mutta metsästyskiintiö alueella on vain 20 sutta, joten suurin osa hakijoista jäi tyhjin käsin. Lisäksi Riistakeskus myönsi tänä vuonna vain 18 kaatolupaa susille.

Lupahaussa poronhoitoalue oli rajattu pois. Lisäksi metsästys voidaan kohdentaa enintään neljään laumaan tai reviirin merkanneeseen pariin.

Nyt myönnetyillä poikkeusluvilla voidaan metsästää kahdeksan sutta Kuhmon Saunajärven laumasta, kaksi sutta Liminka-Lumijoen alueelta Revonlahden parista, viisi sutta Kauhajoki-Karvian alueelta Lauhanvuoren laumasta ja kolme sutta Someron, Nummi-Pusulan ja Tammelan alueelta Somerniemen laumasta.

Kannanhoidollista metsästystä on Suomessa kokeiltu aiemmin vuosina 2015–2016. Silloin muun muassa Satakunnan alueella Köyliössä metsästettiin susia.

Susi on EU:n luontodirektiivin mukaan Suomessa poronhoitoalueen ulkopuolella tiukasti suojeltu laji.

Suojelusta voidaan kuitenkin poiketa, jos metsästykselle asetetaan selkeä tavoite ja osoitetaan, ettei muuta tyydyttävää ratkaisua ole. Lisäksi on varmistettava, ettei metsästys vaaranna suden suotuisan suojelutason saavuttamista.

20 suden kiintiö ei koske poliisin määräyksellä lopetettuja susia eikä Riistakeskuksen myöntämiä vahinko- ja turvallisuusperusteisia poikkeuslupia.

Uutista korjattu 29.12. klo 13.23: Uutisessa väitettiin aiemmin, että kyseessä olisi ensimmäinen kerta, kun lupia myönnetään niin sanottuun kannanhoidolliseen metsästykseen. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä Suomessa oli kannanhoidollisen sudenmetsästyksen kokeilu myös vuosina 2015–2016, jolloin muun muassa Köyliössä metsästettiin susia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut