Apetit myy Baltian viljakauppaliiketoimintansa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Apetit myy Baltian viljakauppaliiketoimintansa

Avena on Suomen johtava viljojen ja rehuraaka-aineiden kauppias. Yrityksen päähankinta-alue on tähän asti ollut Suomi ja Baltian maat.

28.12.2021 13:14

Apetit-konsernin tytäryhtiö Avena Nordic Grain on sopinut Viljakauppa-liiketoiminnan Baltian toimintojen myymisestä Scandagra-konsernille, joka on johtava maatalousalan toimija Baltian maissa.

Liiketoimintakauppa sisältää Avenan Viron ja Liettuan yhtiöiden liiketoiminnan. Liiketoimintakaupalla ei ole Apetitin mukaan merkittävää tulosvaikutusta.

Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2022 ensimmäisen neljänneksen aikana ja sen toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisen hyväksyntää sekä Virossa että Liettuassa.

Vuonna 2020 Avenan Viron ja Liettuan yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto oli noin 94 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 23.

Liiketoimintakaupan myötä Viron ja Liettuan yhtiöiden henkilöstö siirtyy Scandagran palvelukseen.

”Järjestely tervehdyttää Viljakaupan liiketoimintaa merkittävästi. Liiketoimintakauppa on myös strategiamme mukainen, sillä olemme jo aiemmin kertoneet avoimuudesta strategiaamme sopiville yritysjärjestelyille”, sanoo toimitusjohtaja Esa Mäki tiedotteessa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut