Video: Tältä näyttää, kun susi jolkottelee Reposaaren läppäsillan kupeessa – ”Oli tosi hieno tilanne” - Satakunta - Satakunnan Kansa

Video: Tältä näyttää, kun susi jolkottelee Reposaaren läppäsillan kupeessa – ”Oli tosi hieno tilanne”

Mökkijoulun vietosta palaamassa ollut Emilia Merisalo tallensi tapaninpäivänä videolle Reposaaren läppäsillan kupeessa jolkotelleen suden. Petoyhdyshenkilö Harri Forsten vahvistaa, että videon eläin todellakin on susi.

Emilia Merisalo sai kuvattua videolle Reposaaren sillalla liikkuneen suden.

28.12.2021 14:19

Pori

Tamperelaisen Emilia Merisalon paluumatka joulunvietosta Porin Reposaaresta sai tapaninpäivänä yllättävän käänteen heti alkuunsa Reposaaren maantiellä.

”Ajelimme mökiltä joulunvietosta avopuolison kanssa kohti kotia Tampereelle, kun susi tuli sillan kaiteen alta tielle. Se meinasi tulla alle, mutta avopuoliso huomasi sen”, Merisalo kertaa yllättävää kohtaamista.

Susi jäi pyörimään tielle Reposaaren läppäsillan läheisyyteen, joten pariskunta palasi takaisin. Merisalo kaivoi puhelimensa kuvausvalmiuteen.

”Ajelimme hetken aikaa sen perässä, kun se käveli kaiteen reunassa ja minä kuvasin sen videolle.”

Hetkeä myöhemmin susi poistui tieltä ja lähti jatkamaan matkaansa meren jäälle. Suden kohtaaminen oli Merisalolle ensimmäinen.

”Oli tosi hieno tilanne nähdä susi.”

Petoyhdyshenkilö Harri Forsten hälytettiin tutkimaan eläimen jälkiä tapaninpäivänä. Lumiolosuhteet olivat kuitenkin niin haastavat, ettei jäljistä pystynyt sanomaan varmuudella muuta, kuin että ne olivat koiraeläimen jättämät.

”Muutama tassun painallus siinä oli, mutta jälkijonoa pitää pystyä seuraamaan riittävän pitkään, jotta tunnistuksen voi tehdä”, Forsten sanoo.

Satakunnan Kansa toimitti Merisalon kuvaaman videon Forstenille. Sen perusteella eläimen tunnistaminen oli hänelle helppoa.

”Susihan se on. Ei siinä ole kahta sanaa.”

Forstenin mukaan kyseessä on mitä todennäköisimmin ohikulkumatkalla ollut susiyksilö.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut