Lakko pysäyttäisi Raumalla paperitehtaan lisäksi voimalan ja jätevedenpuhdistamon - Satakunta - Satakunnan Kansa

Lakko pysäyttäisi Raumalla paperitehtaan lisäksi voimalan ja jätevedenpuhdistamon – kaukolämmössä jouduttaisiin turvautumaan varalaitoksiin

UPM:n ja Paperiliiton neuvottelut työehtosopimuksesta ovat jumissa. Pääluottamusmiehen mukaan tarjolla on ansiotason ja työehtojen olennainen heikennys. Yhteiskunnan toiminnalle tärkeiden toimintojen jatkumisestakaan osapuolilla ei ole yhteistä näkemystä.

Rauman Biovoima Oy on Pohjolan Voima Oy:n ja UPM:n sekä Rauman Energia Oy:n yhteisyritys. Voimalaitos tuottaa myös kaukolämmön Rauman laajaan verkostoon. Mahdollinen lakko keskeyttäisi lämpöenergian toimituksen.

27.12.2021 20:00

Rauma

Metsäteollisuusyhtiö UPM:n ja Paperiliiton mutkikas sopimusneuvottelutilanne ja lakonuhka saattavat aiheuttaa Raumalla sivujuonteena pulmia kaukolämpöverkon energiahuollossa ja jätevedenpuhdistuksessa.

Paperitehtaan lisäksi lakko seisottaisi uudenvuodenpäivän aamulla 1. tammikuuta 2022 vakavimman vaihtoehdon toteutuessa Rauma Biovoima Oy:n voimalaitoksen sekä UPM:n paperitehtaan, Metsä Fibre Oy:n sellutehtaan ja Rauman kaupungin yhteispuhdistamon.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut