Porin pieneläinpäivystys ei muutukaan ympärivuorokautiseksi – Sairas lemmikki on vietävä arki-iltaisin ja öisin joko Tampereelle tai Raisioon - Satakunta - Satakunnan Kansa

Porin pieneläinpäivystys ei muutukaan ympärivuorokautiseksi – Sairas lemmikki on vietävä arki-iltaisin ja öisin joko Tampereelle tai Raisioon

Eläinkääkäripäivystys on ollut ongelmissa Porissa jo pidemmän aikaa. Arkistokuvassa Balo-koira oli Porin kaupungineläinlääkärien vastaanotolla tehdyn operaation jälkeen vielä hieman tokkurainen, kun emäntä Mia Tammela kysyi eläinlääkäri Niko Nurmelta tarkempia neuvoja jatkohoidosta uudenvuodenaattona 2020.

27.12.2021 9:12

Porin seudun suunnitelmat siitä, että pieneläinpäivystys muuttuu ympärivuotiseksi vuodenvaihteessa ovat ottaneet takapakkia, kun Evidensia Eläinlääkäripalvelut Oyj ilmoittaa, ettei se pysty eläinlääkäripulan takia tuottamaan pieneläinpäivystystä vuorokauden ympäri Porissa.

Evidensia Eläinlääkäripalveluihin kuuluva Eläinklinikka Syke aloitti syyskuussa pieneläinpäivystyksen Porin kaupungin kanssa siten, että Syke hoitaa viikonloput sekä arkipyhät ja kaupungineläinlääkärit arkisin ja suureläinpäivystykset kokonaisuudessaan ympäri vuorokauden.

Tuolloin sovittiin, että Porin Mikkolassa toimivan klinikan oli määrä aloittaa vuoden alusta yhteistoiminta-alueen pieneläinpäivystys kokoaikaisesti 24/7.

Eläinlääkäripulan vuoksi Eäinklinikka Syke pystyy kuitenkin vuodenvaihteen jälkeen päivystämään viikonloput perjantai-illasta maanantaiaamuun sekä arkisin virka-aikana klo 8–16.

Päivystys on tarkoitettu Porin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen eli Porin, Ulvilan, Eurajoen, Nakkilan ja Harjavallan asukkaiden omistamille sekä alueella oleskeleville pieneläimille.

Arki-iltojen ja öiden pieneläinpäivystyksen Evidensia Eläinlääkäripalvelut Oyj tarjoaa Tampereen ja Raision toimipisteissään 1.1.–31.3.2022 välisenä aikana.

Yhteistoiminta-alueen päivystysasiakkaat voivat vapaasti käyttää kumpaa tahansa toimipistettä valintansa mukaan.

Evidensian klinikka Syke Porissa on myös auki arkisin kello 20 saakka ja ottaa tuolloin mahdollisuuksien mukaan ajanvarauksella vastaan myös kiireellistä hoitoa tarvitsevia potilaita.

Lisäksi Evidensia Eläinlääkäripalvelut Oy tarjoaa yhteistoiminta-alueen asiakkaiden käyttöön etäeläinlääkärin neuvontapalvelunsa, joka on arkisin auki kello 8–20.

Kaupungineläinlääkärit tuottavat vuodenvaihteen jälkeen yhteistoiminta-alueen suureläinpäivystyksen, joka toteutetaan kokonaan eriytettynä pieneläinpäivystyksestä.

Suunnitelmissa on, että alkuperäisen hankintasopimuksen mukainen ympärivuorokautinen pieneläinpäivystys Porissa klinikka Sykkeessä alkaa heti, kun klinikalle on saatu rekrytoitua tarpeellinen määrä päivystäviä eläinlääkäreitä.

Uutisen otsikkoa korjattu klo 9.52. Lemmikkiä ei tarvitse viedä viikonloppuisin päivystykseen Raisioon tai Tampereella vaan arki-iltaisin ja öisin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut