Avi kielsi odotetusti kaikki yleisötilaisuudet Satakunnassa – elokuvateatterit, kuntosalit, uimahallit kiinni

Uudet määräykset astuvat voimaan jouluaattona ja kestävät vuoden loppuun.

Aatonaaton hyörinää porilaisessa kauppakeskus Puuvillassa. Uusien määräysten mukaan kauppakeskuksen liikkeissä voi asioida, mutta yleisissä oleskelutiloissa ei voi viettää aikaansa.

23.12.2021 13:19

Satakunta

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt kieltää Satakunnassa kaikki sisätiloissa ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Lisäksi suljetaan laajalti tiloja, joissa harjoitetaan liikunta-, urheilu-, huvi- tai virkistystoimintaa. Yleisölle avoimien, oleskeluun tarkoitettujen tilojen käyttö on järjestettävä niin, että lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä.

Määräys koskee laajaa skaalaa tiloja.

”Niiden piirissä ovat esimerkiksi elokuvateatterit tai myös yksityiset kuntosalit”, toteaa johtaja Heikki Mäki Lounais-Suomen aluehallintovirastosta.

Päätöksen mukaisesti esimerkiksi Ässät ei saa ottaa yleisöä tapaninpäivänä 26.12. pelattavaan Ässät-TPS-otteluun, ja ottelu pelataan ilman yleisöä."

Uudet määräykset ovat voimassa Satakunnan sairaanhoitopiirin alueella 24.–31.12.2021. Rajoituksista ei voi vapautua käyttämällä koronapassia.

Aluehallintovirasto määrää suljettaviksi yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat, joita ovat:

– Joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat

– Yleiset saunat sekä uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat

– Tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat

– Huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat

– Sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat

– Kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin

Suljettaviksi määrättyjä tiloja ei ole mahdollista ottaa käyttöön koronapassilla.

Sulkemispäätös ei koske ammattiurheilua, yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa, eikä se saa estää kansalaisten lakisääteisten palvelujen toteuttamista.

Myös avoinna pidettävien asiakas- ja yleisötilojen käyttö edellyttää toimia terveysturvallisuuden varmistamiseksi. Määräys tilojen terveysturvallisesta käytöstä koskee paikalla olevasta asiakas- tai osallistujamäärästä riippumatta yli 10 henkilölle tarkoitettuja sisätiloja ja rajattuja, yli 50 henkilölle tarkoitettuja ulkotiloja.

Määräys ei koske oppilaitosten tai varhaiskasvatuksen toimintaa, ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämää. Tilojen käyttöön liittyvä päätös ei koske myöskään ravintoloita, joita koskevista rajoituksista päättää valtioneuvosto.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut