Osuuspankit lahjoittivat 100 000 euroa alueelliselle yliopistokoulutukselle - Satakunta - Satakunnan Kansa

Osuuspankit lahjoittivat 100 000 euroa alueelliselle yliopistokoulutukselle

Varoja käytetään kahden professuurin rahoittamiseen.

Porin yliopistokeskus.

21.12.2021 15:00

Satakunnan korkeakoulusäätiö on vastaanottanut 100 000 euron lahjoituksen satakuntalaisilta osuuspankeilta, kerrotaan Porin yliopistokeskuksen tiedotteessa.

Lahjoitusta tullaan korkeakoulusäätiön hallituksen puheenjohtajan Sampsa Katajan mukaan käyttämään Tampereen yliopiston kahden ITC-tiedekunnan tenure track -professuurien rahoittamiseen.

”Tämä on vahva viesti Tampereen yliopiston roolin tärkeydestä Satakunnassa”, sanoo Tampereen yliopiston ITC-tiedekunnan dekaani Jyrki Vuorinen.

Hänen mukaansa lahjoituksella rahoitetaan ohjelmistotekniikan ja siihen liittyvän tekoälyn tutkimus- ja kehittämistoimintaa Satakunnassa. Tenure track -professorit luovat ja kehittävät aktiivisesti yhteistyöverkostoja Satakunnan yrityksissä ja pyrkivät vastaamaan akateemisen tutkimuksen ohella yritysten tutkimustarpeisiin.

OP Länsi-Suomen toimitusjohtaja Matti Kiuru toteaa, että OP Länsi-Suomi ja alueen muut osuuspankit ovat pyrkineet jo pitkään lahjoituksilla myötävaikuttamaan siihen, että Satakunnasta löytyy monenlaista koulutustarjontaa.

Lahjoituksessa ovat nyt mukana OP Ala-Satakunta, OP Eura, OP Lappi, OP Länsi-Suomi, OP Nakkila-Luvia ja OP Satakunta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut