Rauma julistaa joulurauhan toistamiseen livelähetyksenä yleisöttä - Satakunta - Satakunnan Kansa

Rauma julistaa joulurauhan toistamiseen livelähetyksenä yleisöttä

Lähetys järjestetään toistamiseen ilman yleisöä, verkkolähetys alkaa jouluaattona kello 11.50

Rauma julistaa joulurauhan kauppatorilta, mutta tilaisuus on yleisöltä suljettu. Sitä voi seurata suorana lähetyksenä kaupungin YouTube-kanavalta.

20.12.2021 16:08

Rauma

Rauman kaupungin perinteinen joulurauhan julistus järjestetään tänäkin vuonna heikon koronatilanteen vuoksi livelähetyksenä ilman yleisöä 24. joulukuuta kello 11.50 alkaen. Lähetystä voi seurata kaupungin YouTube-kanavalta, jonne lisätään jälkikäteen myös tallenne.

"Poikkeuksellisista järjestelyistä huolimatta joulurauhan julistuksen perinne jatkuu Raumalla. Toivomme, että Kauppatorilla vierailua vältetään tilaisuuden aikana ja ohjelmaa seurataan etänä. Haluamme turvata kaupunkilaisten terveyden”, vt. kaupunginjohtaja Tomi Suvanto kertoo kaupungin tiedotteessa.

Tilaisuus ei ole tarkoitettu paikalle saapuvalle yleisölle, joten äänentoistoa ei ole järjestetty ja kuvauspaikka tullaan rajaamaan. Kauppakatu suljetaan torin kohdalta kuvausten ajaksi.

Joulurauhan julistuksen ohjelmassa kuullaan Rauman Soittokunnan ja Rauman mieskuorojen musiikkiesityksiä. Vt. kaupunginjohtaja Tomi Suvanto julistaa joulurauhan Vanhan Raatihuoneen rappusilta klo 12.

"Joulurauhaa on raumalaisittain julistettu lähes 350 vuoden ajan, poikkeuksena sodan ajan joulu 1939, jolloin joulurauhan julistusta ei voitu toteuttaa. Vuonna 1943 Rauma sai toimia valtakunnallisen joulurauhan julistuksen järjestäjänä, jolloin tilaisuus radioitiin valtakunnan radioon”, museo- ja kulttuurijohtaja Risto Kupari kertoo.

Rauman 1600-luvun lopulta peräisin oleva joulurauhanjulistus on vanhin Suomessa tunnettu suomenkielinen julistusteksti. Nykyisin jouluaattona luettava julistusteksti on vuodelta 1919.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut