Enersense ostaa maatuulivoimaan erikoistuneen Megatuuli Oy:n - Satakunta - Satakunnan Kansa

Enersense ostaa maatuulivoimaan erikoistuneen Megatuuli Oy:n, kaupan arvo 18,5 miljoonaa euroa

Enersensen tuoreet sijoitukset siirtävät sen liiketoiminnan painopistettä entistä enemmän projektiosaajasta myös puhtaan energian tuottajaksi.

”Laaja-alaisesta energia-alan palveluyrityksestä tulee yritysjärjestelyiden toteutuessa myös puhtaan energian tuottaja ja keskeinen vihreän energian yhtiö”, Enersensen toimitusjohtaja Jussi Holopainen kertoo.

20.12.2021 10:37

Pori

Porilainen Enersense hankkii maatuulivoimaloiden kehitysyhtiö Megatuuli Oy:n. Osakekaupassa maksettava hinta on 18,5 miljoonaa euroa. Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan Enersensen uusilla liikkeeseen laskettavilla osakkeilla.

Megatuulella on yhteistyökumppaniensa kanssa eri puolilla Suomea käynnissä tai esiselvitysvaiheessa 3 000 megawatin edestä hankkeita.

”Osakekaupan toteutuessa ryhdymme Megatuulen yhteistyökumppaneiden kanssa kehittämään tuulipuistoja, osallistumme itse niiden rakentamiseen ja tulevaisuudessa tavoitteenamme on myös rakennuttaa sekä jäädä omistamaan puistoja ja tuottamaan päästötöntä energiaa”, Enersensen toimitusjohtaja Jussi Holopainen kertoo yhtiön tiedotteessa.

Megatuulen ja sen yhteistyökumppaneiden hankekehityskanta vastaa noin 20 prosenttia Fingridin arvioimasta Suomen tuulivoimakapasiteetin määrästä vuonna 2030. Fingridin ennusteen mukaan maatuulivoiman tuotanto Suomessa kasvaa vuoden 2020 noin 2 000 megawatista yli 14 000 megawattiin vuoteen 2030 mennessä.

Megatuulen tavoitteena on hankekehitykseen liittyvien yhteistyökumppaneidensa kanssa kehittää ja rakennuttaa 1 000 megawattia tuulivoimaa vuoteen 2025 mennessä, Enersense kertoo.

”Osakekauppa mahdollistaa toteutuessaan Megatuulen hankekehitysosaamisen hyödyntämisen myös merituulivoimaprojekteissa Enersense Offshoren kanssa”, Holopainen sanoo.

Enersense kertoi taannoin myös sijoituksesta ja kumppanuudesta vihreän vedyn tuotantoyhtiön P2X Solutions Oy:n kanssa. P2X suunnittelee Harjavaltaan Suomen ensimmäisen vihreän vedyn tuotantolaitoksen rakentamista.

”Laaja-alaisesta energia-alan palveluyrityksestä tulee yritysjärjestelyiden toteutuessa myös puhtaan energian tuottaja ja keskeinen vihreän energian yhtiö. Omistajana liiketoimintamallimme muuttuu, kun alamme saada tuottoa myös tuotetusta energiasta”, Holopainen kertoo.

Megatuulen osto on ehdollinen muun muassa sille, että Enersensen ylimääräinen yhtiökokous 11. tammikuuta 2022 päättää Enersensen yhtiöjärjestyksen muuttamisesta ja valtuuttaa Enersensen hallituksen päättämään osakekauppaan liittyvästä suunnatusta osakeannista ja vakuusjärjestelystä.

Osakekaupan arvioidaan edellytysten täyttyessä toteutuvan tammikuun 2022 aikana.

Helsinkiläinen Megatuuli on vuonna 2010 perustettu kehitysyhtiö, jonka toiminta painottuu tuulivoimaprojektien alkuvaiheen kehitystyöhön. Yrityksen palveluksessa on yhdeksän työntekijää.

Megatuulen yhteistyökumppaniensa kanssa kehittämiä ja rakennettuja tai rakenteilla olevia tuulivoimahankkeita on seitsemän, ja ne koostuvat 41 tuulivoimalasta. Hankkeista ensimmäinen, Tyrinselkä Kanta-Hämeessä on tuottanut sähköä vuodesta 2016.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut